Αγωνία για την κατάσταση του Τζόκοβιτς στο Roland Garros - Υποβλήθηκε σε μαγνητική τομογραφία
i

© Photo by Ibrahim Ezzat/NurPhoto via Getty Images

Αγωνία για την κατάσταση του Τζόκοβιτς στο Roland Garros - Υποβλήθηκε σε μαγνητική τομογραφία

Πηνελόπη Παπαδήμου 16:07 - 04.06.2024 / Ανανεώθηκε: 16:55 - 04.06.2024

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού στο πόδι και σύμφωνα με το Sportal.rs o Σέρβος τενίστας υποβλήθηκε σε μαγνητική τομογραφία για να αποκαλυφθεί το μέγεθος της ζημιάς.

Αμφίβολη είναι η κατάσταση του Νόβακ Τζόκοβιτς. Ο Σέρβος τενίστας, Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης ζήτησε δύο φορές ιατρικό τάιμ άουτ κατά τη διάρκεια του αγώνα με τον Φρανσίσκο Τσερούντολο στη φάση των «16» του Roland Garros.

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς, σύμφωνα με το Sportal.rs θα υποβληθεί σε μαγνητική τομογραφία προκειμένου να αποκαλυφθεί το μέγεθος της ζημιάς που έχει υποστεί. Ο Σέρβος τενίστας δεν θα προπονηθεί την Τρίτη και άπαντες αναμένουν την κατάστασή του. Ο κάτοχος του τίτλου βρήκε τον τρόπο και πήρε τη νίκη κόντρα στον Αργεντινό αντίπαλό του, παρά το γεγονός ότι βρέθηκε πίσω με 2-1 σετ και 4-2 στο τέταρτο σετ.

Ο Τζόκοβιτς είχε δεμένο το γόνατό του στο δεύτερο σετ κόντρα στον Τσερούντολο. Ο Νόλε χρειάστηκε 4,5 ώρες για να νικήσει τον Μουζέτιμ γεγονός που τον εξάντλησε και φάνηκε να μην έχει ενέργεια κόντρα στον Αργεντινό αντίπαλό του.

«Είχα κάποια μικρά θέματα με το γόνατο εδώ και εβδομάδες, τίποτα σοβαρό όμως. Σήμερα, στο 2ο σετ είχα ένα γλίστρημα και ένιωσα πόνο. Πήρα πολλά παυσίπονα για να συνεχίσω και ξεκίνησαν να λειτουργούν από το τέλος του 4ου σετ», είπε o Τζόκοβιτς στη συνέντευξή τύπου κόντρα στον Τσερούντολο.

«Δεν ξέρω αν θα παίξω τον προημιτελικό. Θα περιμένουμε και θα δούμε», συμπλήρωσε ο Σέρβος. Ο Νόβακ Τζόκοβιτς αναμένεται να αντιμετωπίσει στα προημιτελικά του Roland Garros τον Κάσπερ Ρουντ. Πρόκειται για μία επανάληψη του περσινού τελικού της διοργάνωσης. Τότε, ο Νόβακ Τζόκοβιτς είχε επικρατήσει με 3-0 σετ και κατέκτησε τον τίτλο.

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς αποκάλυψε ότι σκέφτηκε να εγκαταλείψει τον αγώνα κόντρα στον Τσερούντολο. «Για δύο σετ προσπαθούσα να αποφύγω τα ράλι. Όποτε άλλαζε την κατεύθυνση της μπάλας δεν ένιωθα άνετα. Σε κάποιο σημείο, άρχισα να σκέφτομαι μήπως έπρεπε να εγκαταλείψω τον αγώνα. Ζήτησα περισσότερα παυσίπονα μετά το 3ο σετ και πήρα τη μέγιστη δόση που μπορούσα να πάρω. Στο τέταρτο σετ άρχισαν να λειτουργούν και στο πέμπτο σετ δεν ένιωθα καθόλου πόνο. Η επίδραση των φαρμάκων ωστόσο δεν διαρκεί για πάντα, θα δούμε τι θα γίνει. Αύριο (σ.σ σήμερα) θα κάνω εξετάσεις», σημείωσε ο Σέρβος τενίστας.