Αποσύρθηκε από το Roland Garros o Τζόκοβιτς
i

© Photo by Tnani Badreddine/DeFodi Images via Getty Images

Αποσύρθηκε από το Roland Garros o Τζόκοβιτς

Πηνελόπη Παπαδήμου 17:52 - 04.06.2024 / Ανανεώθηκε: 18:09 - 04.06.2024

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς αποσύρθηκε από το Roland Garros Λόγω προβλήματος στο δεξί γόνατο.

Άδοξα ολοκληρώθηκε η πορεία του Νόβακ Τζόκοβιτς στο φετινό Roland Garros. Ο Σέρβος τενίστας, Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης εγκατέλειψε τη διοργάνωση στα προημιτελικά, λίγες ώρες πριν την αναμέτρησή του με τον Κάσπερ Ρουντ.

Αυτό σημαίνει ότι ο Νορβηγός, περσινός φιναλίστ της διοργάνωσης θα περάσει στα ημιτελικά χωρίς αγώνα. O 25χρονος τενίστας, Νο.7 στην παγκόσμια κατάταξη θα περιμένει στην τετράδα τον αντίπαλό του από το ζευγάρι του Σάσα Ζβέρεφ με τον Άλεξ ντε Μινόρ.

Η απόσυρση του Νόβακ Τζόκοβιτς από το Roland Garros φέρνει νέα δεδομένα και στην παγκόσμια κατάταξη. Ο Σέρβος θα χάσει την κορυφή και ο Γιάνικ Σίνερ θα είναι το νέο Νο.1 από τη Δευτέρα 10 Ιουνίου.

Σύμφωνα με το σέρβικο Sportal, ο Νόβακ Τζόκοβιτς είχε υποβληθεί σε μαγνητική τομογραφία για να γίνει γνωστό το μέγεθος της ζημιάς που είχε υποστεί. Όπως φαίνεται, η κατάστασή του ήταν σοβαρή, γεγονός που τον οδήγησε στην απόφαση να αποσυρθεί.

Αγωνία για την κατάσταση του Τζόκοβιτς στο Roland Garros - Υποβλήθηκε σε μαγνητική τομογραφία
ΤΕΝΙΣ

16:07 - 04.06.2024

Αγωνία για την κατάσταση του Τζόκοβιτς στο Roland Garros - Υποβλήθηκε σε μαγνητική τομογραφία

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού στο πόδι και σύμφωνα με το Sportal.rs o Σέρβος τενίστας υποβλήθηκε σε μαγνητική τομογραφία για να αποκαλυφθεί το μέγεθος της ζημιάς.

«Είχα κάποια μικρά θέματα με το γόνατο εδώ και εβδομάδες, τίποτα σοβαρό όμως. Σήμερα, στο 2ο σετ είχα ένα γλίστρημα και ένιωσα πόνο. Πήρα πολλά παυσίπονα για να συνεχίσω και ξεκίνησαν να λειτουργούν από το τέλος του 4ου σετ», είπε o Τζόκοβιτς στη συνέντευξή τύπου κόντρα στον Τσερούντολο.

«Δεν ξέρω αν θα παίξω τον προημιτελικό. Θα περιμένουμε και θα δούμε», συμπλήρωσε ο Σέρβος.

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς αποκάλυψε ότι σκέφτηκε να εγκαταλείψει τον αγώνα κόντρα στον Τσερούντολο. «Για δύο σετ προσπαθούσα να αποφύγω τα ράλι. Όποτε άλλαζε την κατεύθυνση της μπάλας δεν ένιωθα άνετα. Σε κάποιο σημείο, άρχισα να σκέφτομαι μήπως έπρεπε να εγκαταλείψω τον αγώνα. Ζήτησα περισσότερα παυσίπονα μετά το 3ο σετ και πήρα τη μέγιστη δόση που μπορούσα να πάρω. Στο τέταρτο σετ άρχισαν να λειτουργούν και στο πέμπτο σετ δεν ένιωθα καθόλου πόνο. Η επίδραση των φαρμάκων ωστόσο δεν διαρκεί για πάντα, θα δούμε τι θα γίνει. Αύριο (σ.σ σήμερα) θα κάνω εξετάσεις», σημείωσε ο Σέρβος τενίστας.