Νόβακ Τζόκοβιτς στο Sportal: «Θα ήταν ωραίο να ζήσουμε έναν τελευταίο τελικό με τον Ναδάλ»

Νόβακ Τζόκοβιτς

i

© IMAGO

Νόβακ Τζόκοβιτς στο Sportal: «Θα ήταν ωραίο να ζήσουμε έναν τελευταίο τελικό με τον Ναδάλ»

Μιχάλης Καλογήρου 11:31 - 17.10.2024 / Ανανεώθηκε: 11:31 - 17.10.2024

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς, o οποίος προετοιμάζεται για το τουρνουά Six Kings στην Σαουδική Αραβία, μίλησε στο Sportal Σερβίας για το ενδεχόμενο να αντιμετωπίσει τον Ράφαελ Ναδάλ στο τελευταίο τουρνουά που θα αγωνιστούν και οι δύο.

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς έφτασε στη Σαουδική Αραβία για το τουρνουά Six Kings στo Ριάντ, όπου και αγωνίζεται σήμερα (17/10). Αντίπαλός του θα είναι ο Γιανίκ Σίνερ, το νούμερο 1 της παγκόσμιας κατάταξης. Ο Ιταλός ξεπέρασε το εμπόδιο του Ντανίλ Μεντβέντεβ στα προημιτελικά με 2-0 σετ. Η μονομαχία ξεκινά στις 19:30 ώρα Ελλάδος και ο Νόλε θα έχει την ευκαιρία να εκδικηθεί τον Ιταλό για την ήττα στον τελικό του Masters στη Σαγκάη πριν από λίγες ημέρες.

Στο άλλο ζευγάρι των ημιτελικών βρίσκεται ο Ράφαελ Ναδάλ που αντιμετωπίζει τον Κάρλος Αλκαράθ. Αυτή είναι και η τελευταία φορά που Τζόκοβιτς και Ναδάλ αγωνίζονται στο ίδιο τουρνουά, με τον Ισπανό θρύλο να ανακοινώνει την απόσυρσή του από την ενεργό δράση, τον επόμενο μήνα στη Μάλαγα. Φυσικά, ο Σέρβος δεν άφησε έτσι το συγκεκριμένο γεγονός και τόνισε πως θα ήταν όμορφο να βρεθούν οι δυο τους αντιμέτωποι στον τελικό σε μια τελευταία «παράσταση» των δύο.

Παράλληλα, ο Νόλε, μίλησε και για την πρόοδο που έχει κάνει η Σαουδική Αραβία όσον αφορά το τένις, αλλά και γενικότερα τις υποδομές της χώρας, ενώ άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να είναι αυτό το τελευταίο του τουρνουά για φέτος.

Οι δηλώσεις του στο Sportal Σερβίας:

«Πέρυσι ήμουν εδώ τον Δεκέμβριο, όταν έπαιξα ένα ματς με τον Κάρλος Αλκαράθ. Αυτή είναι η δεύτερη φορά σε λιγότερο από ένα χρόνο που βρίσκομαι στο Ριάντ. Είχα την ευκαιρία να επισκεφτώ ένα κέντρο που έχει αναπτυχθεί πολύ, λέγεται Park Boulevard, όπου όλα είναι φτιαγμένα σαν μίνι-πολιτείες, οπότε το καθένα από αυτά έχει κάτι που είναι χαρακτηριστικό για τον πολιτισμό και την παράδοσή του. Είναι πραγματικά εντυπωσιακό πώς τα έχτισαν όλα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, κάτι που είναι προφανώς φυσιολογικό εδώ».

«Υπάρχει τεράστιο ενδιαφέρον, έχουν επενδυθεί πολλοί πόροι για να αναπτυχθεί η χώρα. Να επενδύσουμε στον αθλητισμό και στο τένις. Θα προσπαθήσω να γνωρίσω περισσότερο την πόλη και τον πολιτισμό. Έχω επισκεφτεί τη Μέση Ανατολή και τις γύρω χώρες μου τα τελευταία είκοσι χρόνια, αλλά δεν είχα έρθει ποτέ εδώ μέχρι τον περασμένο Δεκέμβριο, οπότε θα χαρώ να το γνωρίσω λίγο περισσότερο».

Για τον επί σειρά ετών αντίπαλό του στα courts, Ράφα Ναδάλ:

«Δεν είμαι σίγουρος αν θα μπορέσουμε εγώ και αυτός να περάσουμε χρόνο εδώ ιδιωτικά. Αλλά θα προσπαθήσουμε να είμαστε μαζί, αφού είμαστε εδώ τρεις - τέσσερις μέρες».

Α, ναι... Είναι η τελευταία φορά που είμαστε μαζί σε ένα τουρνουά... Παρόλο που είπα ότι θα έρθω να παρευρεθώ στον αποχαιρετισμό του στη Μάλαγα στο Davis Cup. Θα είναι λίγο διαφορετικά εδώ, θα ήταν ωραίο να έχουμε την ευκαιρία να παίξουμε ο ένας εναντίον του άλλου. Αυτό θα ήταν πραγματικά ξεχωριστό γιατί η αντιπαλότητά μας σηματοδότησε μια ολόκληρη εποχή στο τένις. Τα τελευταία 20 χρόνια, είχαμε περισσότερους αγώνες από κάθε άλλο αντίπαλο στην ιστορία του τένις. Τρέφω τεράστιο σεβασμό για εκείνον, του εύχομαι να αποσυρθεί από το τένις με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, στην Ισπανία, με την υποστήριξη του κοινού που αξίζει σε έναν τέτοιο παίκτη».

Για το αν θα αγωνιστεί ξανά σε κάποιο τουρνουά φέτος:

«Αυτή τη στιγμή, οι σκέψεις και η ενέργειά μου επικεντρώνονται σε αυτό το τουρνουά στο Ριάντ και όταν όλα τελειώσουν εδώ, τότε θα σκεφτώ πού θα παίξω για το υπόλοιπο της σεζόν και με ποιον τρόπο».

Μένει να δούμε αν οι δυο τους θα καταφέρουν να κάμψουν τις αντιστάσεις των... νέων και να βρεθούν στον τελικό, δίνοντάς μας ένα ιδανικό «αντίο» για τον θρύλο του αθλήματος, Ράφαελ Ναδάλ.