Ταξιδεύει στο Wimbledon ο Τζόκοβιτς
i

© Intime

Ταξιδεύει στο Wimbledon ο Τζόκοβιτς

Πηνελόπη Παπαδήμου 17:31 - 23.06.2024 / Ανανεώθηκε: 17:31 - 23.06.2024

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς θα ταξιδέψει στο Λονδίνο αλλά δεν είναι σίγουρο ότι θα καταφέρει να αγωνιστεί στο Wimbledon.

Σε αγώνα δρόμου προκειμένου να προλάβει το φετινό Wimbledon έχει επιδοθεί ο Νόβακ Τζόκοβιτς. Ο Σέρβος τενίστας, Νο.3 - πλέον - στην παγκόσμια κατάταξη, τραυματίστηκε στο γόνατο κατά τη διάρκεια του Roland Garros και υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση. Ο Νόβακ Τζόκοβιτς έχασε πολλούς βαθμούς - αφού υπερασπιζόταν την κατάκτηση του τροπαίου - και έπεσε από την κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης, όπου βρίσκεται ο Γιάνικ Σίνερ.

Ο χρόνος αποκατάστασης του Νόβακ Τζόκοβιτς υπολογίζεται σε τρεις εβδομάδες. Ο Σέρβος τενίστας, σύμφωνα με ρεπορτάζ του BBC θα ταξιδέψει στο Λονδίνο ωστόσο δεν είναι σίγουρο ότι θα καταφέρει να αγωνιστεί στο τρίτο Grand Slam της σεζόν.

Ο Τζόκοβιτς, πάντως, ανέβασε βίντεο στον προσωπικό του λογαριασμό στο instagram ότι ξεκίνησε προπόνηση σε χαλαρούς ρυθμούς. Ωστόσο, ουδείς μπορεί να γνωρίζει αν είναι απολύτως καλά για να αγωνιστεί στο Λονδίνο. Μην ξεχνάμε ότι υπάρχει και ο μεγάλος στόχος των Ολυμπιακών αγώνων (26/7-11/8) όπου ο Νόλε θα κυνηγήσει το μοναδικό επίτευγμα που του λείπει, την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου.

«Είμαι πολύ λυπημένος που αναγκάστηκα να ανακοινώσω ότι αποσύρομαι από το Ρολάν Γκαρός. Έπαιξα με την καρδιά μου και έδωσα τον καλύτερό μου εαυτό στον χθεσινό αγώνα, αλλά δυστυχώς η μαγνητική τομογραφία έδειξε ρήξη μηνίσκου και η ομάδα μου και εγώ πήραμε μια δύσκολη απόφαση, μετά από προσεκτική σκέψη και συνεννόηση εύχομαι σε όλους τους άλλους παίκτες που αγωνίζονται τουρνουά και ευχαριστώ όλους τους καταπληκτικούς οπαδούς για την αγάπη και την υποστήριξή τους», ανέφερε ο Νόβακ Τζόκοβιτς μετά την απόσυρσή του από το Roland Garros.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι αν το σενάριο της μη συμμετοχής του Τζόκοβιτς στο Wimbledon επιβεβαιωθεί, τότε ο Σέρβος τενίστας θα χάσει κι άλλους βαθμούς στην παγκόσμια κατάταξη. Ο Νόλε μετά το τέλος του Roland Garros υποχώρησε στην τρίτη θέση ενώ θυμίζουμε ότι την περσινή σεζόν ο Σέρβος τενίστας είχε φτάσει στον τελικό του Wimbledon όπου απώλεσε το τρόπαιο από τον Κάρλος Αλκαράθ.