Χειρουργήθηκε στο Παρίσι ο Τζόκοβιτς - Το διάστημα απουσίας του
i

© Photo by Tim Clayton/Corbis via Getty Images

Χειρουργήθηκε στο Παρίσι ο Τζόκοβιτς - Το διάστημα απουσίας του

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς υποβλήθηκε σε αρθροσκόπηση στο Παρίσι και πλέον μετράει αντίστροφα για την επιστροφή τους στους αγωνιστικούς χώρους.

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς χειρουργήθηκε στο Παρίσι. Όπως αναφέρει το Sportal.rs η επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε ο Σέρβος τενίστας πήγε καλά και πλέον άπαντες θα περιμένουν την επιστροφή του έμπειρου αθλητή στα κορτ.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, αν η ανάρρωση του Τζόκοβιτς πάει καλά, τότε ο Σέρβος θα επιστρέψει σε τρεις περίπου εβδομάδες. Αυτό σημαίνει ότι ο Νόλε είναι πιθανό να χάσει το Wimbledon που ξεκινάει την 1η Ιουλίου ενώ θα κάνει αγώνα δρόμου για να προλάβει τους Ολυμπιακούς αγώνες που ξεκινούν στις 26 Ιουλίου.

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς τραυματίστηκε στο γόνατο κατά τη διάρκεια του αγώνα του με τον Φρανσίσκο Τσερούντολο για τον τέταρτο γύρο του Roland Garros. Ο Σέρβος σούπερ σταρ πήρε τη νίκη στα πέντε σετ, αλλά υπέστη ρήξη μηνίσκου, κάτι που τον οδήγησε στο να αποσύρει τη συμμετοχή του από τον προημιτελικό κόντρα στον Κάσπερ Ρουντ.

«Είμαι πραγματικά λυπημένος που ανακοινώνω ότι πρέπει να αποσυρθώ από τον Roland Garros. Έπαιξα με την καρδιά μου και τα έδωσα όλα στον χθεσινό αγώνα (σ.σ τη Δευτέρα) και δυστυχώς, λόγω μίας ρήξης μηνίσκου στο δεξί μου γόνατο, η ομάδα μου και εγώ έπρεπε να πάρουμε μια δύσκολη απόφαση μετά από πολλή σκέψη.

Εύχομαι καλή επιτυχία στους παίκτες που αγωνίζονται αυτή την εβδομάδα και ειλικρινά ευχαριστώ τους απίστευτους φιλάθλους για όλη την αγάπη και τη συνεχή υποστήριξη.

Τα λέμε σύντομα.

Με αγάπη και ευγνωμοσύνη,

Νόλε», ανέφερε ο Τζόκοβιτς στο μήνυμά του στο instagram.

Εγχείρηση στον μηνίσκο για Τζόκοβιτς, χάνει Wimbledon και τρέχει για Ολυμπιακούς Αγώνες!
ΤΕΝΙΣ

13:42 - 05.06.2024

Εγχείρηση στον μηνίσκο για Τζόκοβιτς, χάνει Wimbledon και τρέχει για Ολυμπιακούς Αγώνες!

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς θα υποβληθεί εντός της ημέρας (05/06) σε χειρουργική επέμβαση στο Παρίσι. Ακριβώς όπως το 2018, όταν έκανε επέμβαση στον αγκώνα, ο Σέρβος τενίστας πρέπει να περάσει την πόρτα του χειρουργείου, προκειμένου να προλάβει τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.

Η απόσυρση του Νόβακ Τζόκοβιτς από το Roland Garros έφερε νέα δεδομένα στην παγκόσμια κατάταξη. Ο Νόλε δεν θα καταφέρει να υπερασπιστεί τον τίτλο που κατέκτησε πέρσι κι έτσι ο Γιάνικ Σίνερ θα είναι από τη Δευτέρα το νέο Νο.1 του κόσμου.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι το Παρίσι θα έχει την Κυριακή νέο «βασιλιά». Ουδείς από τους Κάρλος Αλκαράθ, Γιάνικ Σίνερ, Σάσα Ζβέρεφ, Άλεξ ντε Μινόρ και Κάσπερ Ρουντ που έχουν απομείνει στη διοργάνωση την έχει κατακτήσει στο παρελθόν.