Θετική πρεμιέρα για τον Τσιτσιπά στο Wimbledon
i

© Intime

Θετική πρεμιέρα για τον Τσιτσιπά στο Wimbledon

Πηνελόπη Παπαδήμου 21:26 - 02.07.2024 / Ανανεώθηκε: 17:48 - 05.07.2024

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ξεπέρασε το εμπόδιο του Τάρο Ντάνιελ και προκρίθηκε στον δεύτερο γύρο του Wimbledon.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς προκρίθηκε στον δεύτερο γύρο του Wimbledon. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας επικράτησε 7-6(5), 6-4, 7-5 του Τάρο Ντάνιελ και έκλεισε θέση για τους 64 καλύτερους τενίστες της διοργάνωσης.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς αγχώθηκε αρκετά στο ματς, αλλά παρέμεινε ψύχραιμος στα κρίσιμα σημεία και πήρε τη νίκη. Ο επόμενος αντίπαλος του κορυφαίου Έλληνα τενίστα θα προκύψει από το ζευγάρι του Εμίλ Ρουσουβουόρι με τον Μακένζι ΜακΝτόναλντ.

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας έκανε μπρέικ νωρίς στο πρώτο σετ και προηγήθηκε 4-1 δείχνοντας ότι δεν είχε... διάθεση για αστεία. Ωστόσο, ο αντίπαλός του κατάφερε να επανέλθει κατακτώντας τρία γκέιμ στη σειρά (ένα μπρέικ) για το 4-4 του πρώτου σετ.

Τόσο ο Τσιτσιπάς, όσο και ο Ντάνιελ υπερασπίστηκαν το σερβίς τους και το πρώτο σετ κρίθηκε στο τάι μπρέικ. Εκεί, ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας έκανε δύο διαδοχικά μίνι μπρέικ και είχε τέσσσερις ευκαιρίες να τελειώσει το πρώτο σετ. Ο τενίστας από την Ιαπωνία μείωσε 6-5 αλλά ο Στέφανος Τσιτσιπάς έκλεισε το πρώτο σετ στο σερβίς του.

Όπως στο πρώτο σετ, έτσι και στο δεύτερο ο Στέφανος Τσιτσιπάς προηγήθηκε νωρίς με μπρέικ για το 3-1. Ωστόσο, αυτή τη φορά ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας όλων των εποχών περιόρισε τα λάθη στο σερβίς του. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς είχε την ευκαιρία να κλείσει το σετ στο σερβίς του Ντάνιελ, αλλά ο τενίστας από την Ιαπωνία απάντησε με καλό σερβίς.

Έχοντας τις μπάλες στα χέρια για να προηγηθεί με 2-0 σετ, ο Τσιτσιπάς βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο (15-40). Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας βρήκε απάντηση και έκλεισε το δεύτερο σετ στο σερβίς του.

Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε στο τρίτο σετ, αφού όλα έδειχναν ότι θα είναι υπόθεση ενός μπρέικ. Ο Τσιτσιπάς αντιμετώπισε με επιτυχία τα δύο μπρέικ πόιντ του Ντάνιελ και «έσπασε» το σερβίς του αντιπάλου του και ενδέκατο γκέιμ του τρίτο σετ. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς πήρε τη νίκη στο σερβίς του.