Ντιμιτρόφ για Σίνερ: «Δύο μέτρα και δύο σταθμά»

Ο Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ

i

© IMAGO / NurPhoto

Ντιμιτρόφ για Σίνερ: «Δύο μέτρα και δύο σταθμά»

Πηνελόπη Παπαδήμου 22:38 - 18.09.2024 / Ανανεώθηκε: 22:38 - 18.09.2024

Ο Γκριγκόρ Ντριμιτρόφ δεν μάσησε τα λόγια του όταν κλήθηκε να σχολιάσει την υπόθεση του Γιάνικ Σίνερ.

Για δύο μέτρα και δύο σταθμά έκανε λόγο ο Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ όταν κλήθηκε να σχολιάσει την υπόθεση του Γιάνικ Σίνερ. Ο Βούλγαρος τενίστας δεν κρύφτηκε πίσω από δάχτυλό του κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου στη Σόφια και έκανε λόγο για ευνοϊκή μεταχείριση του Ιταλού τενίστα, Νο.1 στην παγκόσμια κατάταξη.

«Όπως είχα πει και στη Νέα Υόρκη, αυτό που με εξέπληξε περισσότερο ήταν το πως διαχειρίστηκαν την υπόθεση και πως εφαρμόστηκε το πρωτόκολλο στην περίπτωσή του. Υπάρχουν παίκτες που έχουν λάβει εντελώς διαφορετική διαχείριση, με τελείως διαφορετικές διαδικασίες. Αυτό με έκανε να έχω αμφιβολίες και να μιλάω για δυο μέτρα και δυο σταθμά», σημείωσε ο Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ.

«Μιλάω για δυο μέτρα και δυο σταθμά, ναι. Το έχουμε δει και σε άλλα αθλήματα. Δεν είναι μυστικό ότι συμβαίνει. Μου φάνηκε πολύ περίεργος ο τρόπος που εξελίχθηκε αυτή η υπόθεση, ακόμα και εμένα, που βρίσκομαι πολλά χρόνια στο tour. Γνωρίζουμε πράγματα εκ των έσω, ειδικά το πως διοργανώνονται τα τουρνουά», πρόσθεσε ο 33χρονος Βούλγαρος τενίστας.

Ο Γιάνικ Σίνερ βρέθηκε θετικός σε έλεγχο ντόπινγκ κατά τη διάρκεια του Indian Wells. Στον Ιταλό τενίστα εντοπίστηκε η απαγορευμένη ουσία κλοστεβόλη, ωστόσο η ποσότητα ήταν ελάχιστη, γεγονός που μάλλον μέτρησε στο να μην τιμωρηθεί ο Σίνερ με αγωνιστικό αποκλεισμό. Η υπόθεση έγινε γνωστή μόνο από τη στιγμή που ο Ιταλός απαλλάχθηκε των κατηγοριών από τη μονάδα ακεραιότητας του τένις.

Οι δικηγόροι του Γιάνικ Σίνερ υποστήριξαν ότι ο Ιταλός είχε λάβει τη συγκεκριμένη ουσία μέσω μασάζ που είχε λάβει από τον φυσιοθεραπευτή του, που εκείνη την περίοδο λάμβανε αγωγή για κάποιο κόψιμο στο δάχτυλό του. Η κρέμα που χρησιμοποίησε ο άνθρωπος της ομάδας του Σίνερ περιείχε κλοστεβόλη.

Αυτή είναι η φωτογραφία που «αποδεικνύει» την αθωότητα του Σίνερ – Ποιο το ποσοστό της απαγορευμένης ουσίας που ανιχνεύθηκε στον οργανισμό του
ΤΕΝΙΣ

14:02 - 22.08.2024

Αυτή είναι η φωτογραφία που «αποδεικνύει» την αθωότητα του Σίνερ – Ποιο το ποσοστό της απαγορευμένης ουσίας που ανιχνεύθηκε στον οργανισμό του

Η φωτογραφία του φυσικοθεραπευτή του Σίνερ με το χέρι του δεμένο, η οποία θεωρείται ως απόδειξη της αθωότητας του Ιταλού τενίστα.

Η υπόθεση του Σίνερ ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων στον κόσμο του τένις. Ο Ιταλός δεν τιμωρήθηκε με αγωνιστικό αποκλεισμό αλλά του αφαιρέθηκαν οι βαθμοί που πήραν από την πορεία μέχρι τα ημιτελικά της διοργάνωσης ενώ επέστρεψε και το χρηματικό έπαθλο.