Ο Τζόκοβιτς νίκησε σε 45 λεπτά τον Ξυλά

Νόβακ Τζόκοβιτς

i

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς © IMAGO / MN Press Photo

Ο Τζόκοβιτς νίκησε σε 45 λεπτά τον Ξυλά

Πηνελόπη Παπαδήμου 20:43 - 14.09.2024 / Ανανεώθηκε: 21:06 - 14.09.2024

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς επικράτησε πολύ εύκολα του Γιάννη Ξυλά και έκανε το 2-0 για τη Σερβία στο World Group I του Davis Cup.

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς δεν είχε διάθεση για αστεία στον αγώνα κόντρα στον Γιάννη Ξυλά. Ο Σέρβος τενίστας επικράτησε 6-0, 6-1 του Έλληνα αθλητή και έκανε το 2-0 για τους «πλάβι» στο World Group I του Davis Cup.

Η Σερβία θέλει την Κυριακή μία νίκη για να μπει στους qualifiers του Davis Cup. Όπως είναι λογικό, ο Τζόκοβιτς δεν αντιμετώπισε προβλήματα κόντρα στον Έλληνα πρωταθλητή, που έζησε το όνειρό του σε ένα κατάμεστο γήπεδο. Ο Γιάννης Ξυλάς πήρε το μοναδικό του γκέιμ στον αγώνα στο φινάλε του δεύτερου σετ και αποθεώθηκε από 7000 θεατές.

Νωρίτερα ο Μιομίρ Κετσμάνοβιτς επικράτησε 6-3, 6-3 του Αριστοτέλη Θάνου στο πρώτο tie της σειράς των αγώνων. Ο Έλληνας τενίστας, Νο.713 πάλεψε με όλες του τις δυνάμεις κόντρα σε έναν παίκτη που βρίσκεται στην 53η θέση στον κόσμο.

Ο Κετσμάνοβιτς έπαιξε όσο χρειαζόταν και πήρε τη νίκη κόντρα στον Έλληνα παίκτη που έδωσε ό,τι είχε αλλά δεν κατάφερε το κάτι παραπάνω. Παρόλα αυτά, ο Αριστοτέλης Θάνος κέρδισε το χειροκρότημα για την προσπάθειά του. Αξίζει να αναφέρουμε ότι από την αποστολή της Ελλάδας απουσιάζει ο Στέφανος Τσιτσιπάς που αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού.

Στο πρώτο σετ ο Μιομίρ Κετσμάνοβιτς προηγήθηκε 2-0 κάνοντας μπρέικ. Ο Αριστοτέλης Θάνος, ωστόσο, δεν τα παράτησε. Ο Έλληνας τενίστας «έσπασε» το σερβίς του Σέρβου και ισοφάρισε 2-2. Αλλά, ο Κετσμάνοβιτς έδειξε την ποιότητά του στη συνέχεια προηγήθηκε με νέο μπρέικ και έκλεισε το πρώτο σετ με 6-3.

Στο δύο σετ ο Σέρβος τενίστας προηγήθηκε με μπρέικ, αλλά ο Θάνος έδειξε και πάλι ανταγωνιστικός. Ο Κετσμάνονιτς έκανε νέο μπρέικ και έκλεισε με ευκολία και το δεύτερο σετ φτάνοντας στην άνετη σχετικά νίκη σε 68 λεπτά αγώνα. Αξίζει να αναφέρουμε ότι από την ελληνική αποστολή απουσιάζει ο Στέφανος Τσιτσιπάς, που αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού που «κληρονόμησε» από το US Open. Θυμίζουμε ότι ο Έλληνας τενίστας αποκλείστηκε στον πρώτο γύρο της διοργάνωσης από τον Θανάση Κοκκινάκη.