Οσάκα για Μουράτογλου: «Ήταν προπονητής της Σερένα, κάτι που με έκανε να τον αποφύγω»
i

© IMAGO / Xinhua

Οσάκα για Μουράτογλου: «Ήταν προπονητής της Σερένα, κάτι που με έκανε να τον αποφύγω»

Πηνελόπη Παπαδήμου 21:52 - 25.09.2024 / Ανανεώθηκε: 21:52 - 25.09.2024

Η Ναόμι Οσάκα μίλησε για το νέο κεφάλαιο της ζωής της στα τένις με προπονητή τον Πατρίκ Μουράτογλου.

Η Ναόμι Οσάκα επιστρέφει σταδιακά στην αγωνιστική δράση. Η κάτοχος τεσσάρων Grand Slam τίτλων έγινε για πρώτη φορά μητέρα το καλοκαίρι του 2023 και από το 2024 βρίσκεται και πάλι στο κορτ.

Η Ναόμι Οσάκα έκανε επιτυχημένη πρεμιέρα στο China Open επικρατώντας 6-3, 6-2 της Λουτσία Μπροντζέτι. Αυτός ήταν και ο πρώτος αγώνας που έδωσε η αθλήτρια από την Ιαπωνία με προπονητή τον Πατρίκ Μουράτογλου. Μιλώντας μετά το τέλος του αγώνα, η Ναόμι Οσάκα σημείωσε ότι στην αρχή ήταν διστακτική απέναντι στον Γάλλο προπονητή αφού ήταν για χρόνια στο πλευρό της Σερένα Γουίλιαμς.

«Το γεγονός ότι ήταν προπονητής της Σερένα με έκανε να θέλω να τον αποφύγω, επειδή είναι ισχυρή προσωπικότητα», είπε η Οσάκα. «Αυτό που θα πω δεν είναι αγενές, γιατί ανακάλυψα ότι δεν ισχύει, αλλά δεν ήξερα αν ήταν καλός προπονητής ή απλά προπονητής της Σερένα και τέλος».

«Όταν τον γνώρισα και μίλησα μαζί του, κατάλαβα ότι είναι σπουδαίος προπονητής χωρίς αμφιβολία και είμαι πολύ χαρούμενη για τη συνεργασία. Ακόμα είμαι λίγο νευρική και κοιτάζω το έδαφος όταν μου μιλάει. Πρέπει να περάσω περισσότερο χρόνο μαζί του, αλλά κάθε μέρα νιώθω όλο και πιο άνετα», συμπλήρωσε η πρώην Νο1 του κόσμου.

Ρωτήσαμε τον Ουόκαπ αν υπάρχει καλύτερος αμυντικός στην Ευρώπη από εκείνον και οι αντιδράσεις του είναι επικές (vid)
SPORTAL ORIGINALS

14:37 - 24.09.2024

Ρωτήσαμε τον Ουόκαπ αν υπάρχει καλύτερος αμυντικός στην Ευρώπη από εκείνον και οι αντιδράσεις του είναι επικές (vid)

Ο Τόμας Ουόκαπ έπαιξε το παιχνίδι της... σιωπής, καθώς ρωτήθηκε για το αν υπάρχουν καλύτεροι αμυντικοί από εκείνον στην Euroleague, με τις αντιδράσεις του να είναι επικές.

«Τον αποκαλώ προπονητή μου αυτή τη στιγμή και θα έλεγα ότι θα είναι και μακροπρόθεσμα. Προσπαθώ πλέον να κάνω μακροπρόθεσμες σχέσεις με ανθρώπους. Μου αρέσει πολύ ο τρόπος που σκέφτεται και πιστεύω ότι θα είναι πολύ ενδιαφέρον», σημείωσε σχετικά η Ναόμι Οσάκα.

Η Ναόμι Οσάκα γεννήθηκε το 1997 στην Ιαπωνία και ξεκίνησε την επαγγελματική της καριέρα στο τένις το 2013. Στην καριέρα της έχει κατακτήσει συνολικά επτά τίτλους, τέσσερις εκ των οποίων είναι Grand Slam. Κατέκτησε το τελευταίο της major τρόπαιο το 2021 στη Μελβούρνη. Έχει φτάσει μέχρι το Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης. Διέκοψε την αγωνιστική της καριέρα λόγω εγκυμοσύνης. Αυτή την περίοδο είναι στο Νο.75 του κόσμου.