Η Σαμπαλένκα τελείωσε τα όνειρα της Μπαντόσα
i

© Photo by Clive Brunskill/Getty Images

Η Σαμπαλένκα τελείωσε τα όνειρα της Μπαντόσα

Πηνελόπη Παπαδήμου 15:57 - 01.06.2024 / Ανανεώθηκε: 16:34 - 01.06.2024

Η Αρίνα Σαμπαλένκα νίκησε στα δύο σετ την Πάουλα Μπαντόσα και προκρίθηκε στον τέταρτο γύρο του Roland Garros.

Στον τρίτο γύρο ολοκληρώθηκε η πορεία της Πάουλα Μπαντόσα στο φετινό Roland Garros. Η Ισπανίδα τενίστρια ηττήθηκε 7-5, 6-1 από την Αρίνα Σαμπαλένκα και αποχαιρέτησε τη διοργάνωση.

Η Πάουλα Μπαντόσα, που επιστρέφει σταδιακά από διαδοχικούς τραυματισμούς έδειξε εξαιρετικό πρόσωπο στο πρώτο σετ. Η Ισπανίδα προηγήθηκε 5-3 μετά από διαδοχικά μπρέικ και είχε την ευκαιρία να πάρει το πρώτο σετ στο δικό της σερβίς.

Ωστόσο, η Σαμπαλένκα έδειξε τρομερή αντίδραση, πήρε τέσσερα διαδοχικά γκέιμ και πήρε το πρώτο σετ.

Στο δεύτερο σετ η Μπαντόσα κατέρρευσε. Η Ισπανίδα τενίστρια δεν κατάφερε να βρει εύκολους πόντους στο πρώτο της σερβίς δίνοντας την ευκαιρία στη Σαμπαλένκα και προηγηθεί με 4-0 κάνοντας δύο μπρέικ. Η Μπαντόσα μείωσε και έδειξε σημάδια ανάκαμψης όταν «έσβησε» τρία ματς πόιντ της Σαμπαλένκα στο έβδομο γκέιμ. Ωστόσο η Λευκορωσίδα τα κατάφερε στο τέταρτο δικό της ματς πόιντ και έκλεισε τον αγώνα στο σερβίς της Ισπανίδας.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι η Πάουλα Μπαντόσα θα αγωνιστεί στο μεικτό διπλό μαζί με τον Στέφανο Τσιτσιπά. Όσον αφορά τη Σαμπαλένκα, περιμένει την αντίπαλό της από το ζευγάρι της Μάντισον Κις με την Έμα Ναβάρο. Σημειώνεται ότι η Λευκορωσίδα τενίστρια, που κατέκτησε πριν λίγους μήνες του Australian Open, πέρσι έφτασε μέχρι τα ημιτελικά του Roland Garros, όπου αποκλείστηκε από την Καρολίνα Μούχοβα. Αξίζει να αναφέρουμε ότι η κορυφαία πορεία της Μπαντόσα στο Roland Garros ήταν το 2021 όπου έφτασε μέχρι τα προημιτελικά και αποκλείστηκε από την Ταμάρα Ζίντανσεκ.

Η Βαρβάρα Γκράτσεβα συνεχίζει την πορεία της στο Roland Garros. Η Γαλλίδα τενίστρια, που απέκλεισε τη Μαρία Σάκκαρη στον πρώτο γύρο, νίκησε 7-5, 6-3 την Ιρίνα Καμέλια Μπέγκου και προκρίθηκε στον τέταρτο γύρο. Η Γκράτσεβα θα αντιμετωπίσει τη νικήτρια του Αντρέεβα - Στερνς.

Στον τέταρτο γύρο του Roland Garros προκρίθηκε η Έλενα Ριμπάκινα. Η τενίστρια από το Καζακστάν επικράτησε 6-4, 6-2 της Ελίζ Μέρτενς και «σφράγισε» το εισιτήριο μέσα σε 68 λεπτά. Η Ριμπάκινα θα αντιμετωπίσει τη νικήτρια του ζευγαριού Μπόγκνταν - Σβιτολίνα.