Αποσύρθηκε από το Laver Cup ο Ναδάλ

Ράφα Ναδάλ

i

Ο Ράφα Ναδάλ / © IMAGO / USA TODAY Network

Αποσύρθηκε από το Laver Cup ο Ναδάλ

Πηνελόπη Παπαδήμου 20:41 - 12.09.2024 / Ανανεώθηκε: 20:41 - 12.09.2024

Ο Ράφα Ναδάλ μέσω δήλωσής του γνωστοποίησε ότι δεν θα αγωνιστεί στο Laver Cup το Βερολίνου.

Ο Ράφα Ναδάλ απέσυρε τη συμμετοχή του από το φετινό Laver Cup. Ο Ισπανός τενίστας, κάτοχος 22 Grand Slam τίτλων, γνωστοποίησε μέσω δήλωσή του στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης ότι δεν θα καταφέρει να αγωνιστεί στο Βερολίνο.

Η πιο πρόσφατη αγωνιστική παρουσία του Ράφα Ναδάλ ήταν στους Ολυμπιακούς αγώνες του Παρισιού, όπου αγωνίστηκε τόσο στο μονό όσο και στο διπλό με παρτενέρ τον Κάρλος Αλκαράθ. Ο 38χρονος Ισπανός μετά τους αγώνες στη γαλλική πρωτεύουσα απέσυρε τη συμμετοχή του από το US Open.

«Είμαι πραγματικά απογοητευμένος που μοιράζομαι ότι δεν θα μπορέσω να αγωνιστώ στο Laver Cup στο Βερολίνο την επόμενη εβδομάδα.

Αυτός είναι μία διοργάνωση ομάδων και για να υποστηρίξω πραγματικά την Team Europe, πρέπει να κάνω ό,τι είναι καλύτερο για αυτούς και αυτή τη στιγμή υπάρχουν άλλοι παίκτες που μπορούν να βοηθήσουν την ομάδα να κερδίσει.

Έχω τόσες πολλές υπέροχες, συναισθηματικές αναμνήσεις από το παιχνίδι στο Laver Cup και ανυπομονούσα πραγματικά να είμαι με τους συμπαίκτες μου και με τον Μπιορν (σ.σ Μποργκ) στην τελευταία του χρονιά ως αρχηγό.

Εύχομαι στην ομάδα της Ευρώπης καλή τύχη και θα την επευφημώ από μακριά», ανέφερε ο Ράφα Ναδάλ.

Η έβδομη εκδοχή του Laver Cup είναι προγραμματισμένη για τις 20-22 Σεπτεμβρίου. Οι αγώνες θα γίνουν στο Βερολίνο και θα είναι οι τελευταίοι για τον Μπιορν Μποργκ και Τζον ΜάκΕνρο ως αρχηγοί των ομάδων. Από το 2025 ο Γιάνικ Νοά και ο Άντρε Αγκάσι θα τους αντικαταστήσουν.

Μετά την απόσυρση του Ράφα Ναδάλ αναζητείται ο αντικαταστάτης του. Η ομάδα της Ευρώπης αποτελεί από τους Αλεξάντερ Ζβέρεφ, Κάρλος Αλκαράθ, Ντανίλ Μεντβέντεφ, Κάσπερ Ρουντ και Στέφανο Τσιτσιπά. Η team World αποτελείται από τους Τέιλορ Φριτζ, Φράνσις Τιάφο, Μπεν Σέλτον, Αλεχάνδρο Τάμπιλο, Φρανσίσκο Σερούντολο και Θανάση Κοκκινάκη. Η team World αναζητά την τρίτη διαδοχική κατάκτηση του Laver Cup. Η ομάδα της Ευρώπης μετράει τέσσερις σερί κατακτήσεις.