Εκτός Wimbledon ο Ναδάλ
i

© Intime

Εκτός Wimbledon ο Ναδάλ

Πηνελόπη Παπαδήμου 17:17 - 13.06.2024 / Ανανεώθηκε: 17:17 - 13.06.2024

Ο Ράφα Ναδάλ γνωστοποίησε ότι δεν θα αγωνιστεί στο φετινό Wimbledon προκειμένου να προετοιμαστεί για τους Ολυμπιακούς αγώνες.

Ο Ράφα Ναδάλ δεν θα αγωνιστεί στο φετινό Wimbledon. Ο Ισπανός τενίστας, που έχει κατακτήσει 22 Grand Slam τίτλους, θα παίξει στους Ολυμπιακούς αγώνες του Παρισιού.

Ως εκ τούτου, δεν είναι δυνατόν να δώσει το «παρών» στο ιστορικό major. Ο Ισπανός τενίστας έχει κατακτήσει το Wimbledon δύο φορές, το 2008 και το 2010.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι το Ολυμπιακό τουρνουά του Παρισιού θα γίνει στο χώμα, που είναι η αγαπημένη επιφάνεια του Ράφα Ναδάλ. Ο 38χρονος τενίστας έχει κατακτήσει χρυσό μετάλλιο στο μονό στους Ολυμπιακούς του 2008 στο Πεκίνο και ανέβηκε στο πρώτο σκαλί του βάθρου στο τουρνουά του διπλού το 2016 στο Ρίο.

«Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου μου στο Roland Garros, ρωτήθηκα για το καλοκαιρινό μου πρόγραμμα και από τότε συνεχίζω να προπονούμαι στο χώμα. Ανακοινώθηκε χθες πως θα συμμετέχω στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι, στους τελευταίους μου Ολυμπιακούς», έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter ο Ναδάλ.

«Έχοντας αυτόν τον στόχο, πιστεύουμε πως το καλύτερο θα είναι να μην αλλάξω επιφάνειες και να συνεχίσω να παίζω στο χώμα μέχρι τότε. Γι' αυτό το λόγο δεν θα αγωνιστώ στο Wimbledon φέτος. Είμαι λυπημένος που δεν θα μπορέσω να βιώσω την υπέροχη ατμόσφαιρα σ' αυτό το εκπληκτικό event που είναι για πάντα στην καρδιά μου και να είμαι κοντά στους Βρετανούς φαν, που πάντα μου έδιναν τη στήριξή τους. Θα μου λείψετε όλοι», συμπλήρωσε ο Ισπανός τενίστας.

«Για να προετοιμαστώ για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, θα παίξω στο τουρνουά του Bastad στη Σουηδία. Ένα τουρνουά που έχω ξαναπαίξει παλιότερα στην καριέρα μου και είχα περάσει πολύ καλά εντός και εκτός γηπέδου. Ανυπομονώ να σας δω εκεί», κατέληξε ο Ράφα Ναδάλ.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο Ισπανός τενίστας είχε δηλώσει πέρσι ότι το 2024 θα ήταν η τελευταία του χρονιά στο επαγγελματικό τένις. Ωστόσο, πριν το φετινό Roland Garros άφησε ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα.

«Δεν είμαι άνθρωπος που επηρεάζεται επειδή έχασε εδώ και εκεί. Επηρεάζομαι από την αίσθησή μου και η αίσθησή μου είναι καλύτερη σε σχέση με έναν μήνα πριν. Δεν θέλω να κλείσω 100% την πόρτα διότι πρώτα από όλα απολαμβάνω να παίζω. Δεύτερον, ταξιδεύω με την οικογένειά μου και το απολαμβάνουν και εκείνοι. Μου αρέσει που μοιράζομαι τη διαδικασία μαζί τους. Και τρίτον, δεν μπορούσα πριν να εξερευνήσω τον σωστό τρόπο να παίζω σε υγιείς συνθήκες, χωρίς περιορισμούς. Συνεπώς, δώστε μου λίγο χρόνο. Μπορεί σε 1,5 μήνα να πω αρκετά, δεν μπορώ να συνεχίσω, αλλά σήμερα δεν μπορώ να εγγυηθώ ότι θα είναι το τελευταίο μου. Υπάρχει, ωστόσο, μεγάλη πιθανότητα», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Ράφα Ναδάλ.