Επέστρεψε στις προπονήσεις ο Ναδάλ

Ράφα Ναδάλ

i

© Intime

Επέστρεψε στις προπονήσεις ο Ναδάλ

Πηνελόπη Παπαδήμου 16:47 - 04.10.2023 / Ανανεώθηκε: 12:59 - 14.08.2024

Ο Ράφα Ναδάλ μετράει αντίστροφα για την επάνοδό του στους αγωνιστικούς χώρους αφού έπιασε ρακέτα, όπως μαρτυράει ένα βίντεο που ανέβασε στα κοινωνικά δίκτυα ο Ισπανός.

Ο Ράφα Ναδάλ ξεκίνησε προπονήσεις. Ο Ισπανός θρύλος του τένις, όπως μαρτυρά βίντεο που ανέβασε στα κοινωνικά δίκτυα, μετράει αντίστροφα για τη μεγάλη επιστροφή του στα κορτ.

Ο Ναδάλ δεν έχει αγωνιστεί μετά το Australian Open. Στο πρώτο Grand Slam της σεζόν, ο Ισπανός αποκλείστηκε από τον Μακένζι ΜακΝτόναλντ υποφέροντας από αφόρητους πόνους. Η απουσία του από τους αγώνες τον έφερε εκτός Top-10 στην παγκόσμια κατάταξη μετά από 18 χρόνια ενώ, πλέον βρίσκεται στη θέση Νο.240 του κόσμου. 

«Μετά από προσπάθεια για να αναρρώσω τους τελευταίους μήνες, δεν ήταν εφικτό. Εφόσον φτάσαμε σ' αυτό το σημείο και ακόμα δεν είμαι έτοιμος για να αγωνιστώ στο επίπεδο που πρέπει, αποφάσισα να κάνω ένα διάλειμμα από την καριέρα μου. Θα προσπαθήσω να επαναφέρω το σώμα μου σε καλή κατάσταση τους επόμενους μήνες, αλλά δεν θα θέσω ημερομηνία. Η πρόθεσή μου είναι να νιώσω ξανά σωματικά και πνευματικά έτοιμος, όταν αυτό συμβεί, θα αγωνιστώ ξανά», είχε αναφέρει σε έκτακτη συνέντευξη τύπου τον Μάιο ο Ράφα Ναδάλ όταν ανακοίνωσε την απόφασή του να μην αγωνιστεί στο Roland Garros.

Ο Ναδάλ είχε υποβληθεί σε αρθροσκόπηση τον Ιούνιο προκειμένου να αντιμετωπίσει τον τραυματισμό που τον ταλαιπωρεί. «Γεια σε όλους. Όπως γνωρίζετε, χθες (σ.σ την Παρασκευή) υποβλήθηκα σε εγχείρηση. Όλα πήγαν καλά και η αρθροσκόπηση έγινε στον αριστερό τένοντα του λαγονοψοΐτη μυ που θα με κρατήσει εκτός αγωνιστικής δράσης μέχρι τον Ιανουάριο.

Τακτοποιήθηκε επίσης ένας παλιός τραυματισμός σε οστό του αριστερού μου ισχίου, κάτι που σίγουρα θα βοηθήσει στην αποκατάσταση του τένοντα. Θέλω να ευχαριστήσω τους γιατρού Μαρκ Φιλιπόν, Χάουμε Βιλαρό και Άνχελ Ρουίθ - Κοτορό για τη δουλειά τους. Θα ξεκινήσω άμεσα την αποκατάστασή μου, που αν όλα πάνε καλά θα διαρκέσει πέντε μήνες.

Στο Sportal ο παίκτης που κατέρρευσε στον αγωνιστικό χώρο: «Επαθαν όλοι σοκ, υπάρχει αδιαφορία για την Γ' Εθνική από το κράτος»
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

16:01 - 04.10.2023

Στο Sportal ο παίκτης που κατέρρευσε στον αγωνιστικό χώρο: «Επαθαν όλοι σοκ, υπάρχει αδιαφορία για την Γ' Εθνική από το κράτος»

Ο Τάσος Μαρούδας υπέστη επιληπτικό επεισόδιο και κατέρρευσε στον αγωνιστικό χώρο κατά τη διάρκεια του αγώνα των Τρικάλων με την Ζάκυνθο. Μιλώντας στο Sportal ο νεαρός επιθετικός αναφέρθηκε στο περιστατικό αλλά και στο σοκ που υπέστη τόσο ο ίδιος όσο και οι συμπαίκτες του.

Για άλλη μια φορά σας ευχαριστώ για όλη την υποστήριξη που μου δείξατε και που μου δείχνετε καθημερινά.

Σήμερα και στα γενέθλιά μου. Όχι στο επιθυμητό ή ονειρεμένο μέρος, αλλά σας ευχαριστώ», είχε γράψει τότε ο Ναδάλ.

Σημειώνεται, ότι ο Ισπανός θρύλος έχει πει ότι στόχος του είναι να αγωνιστεί στο Australian Open το 2024. Όπως έχει πει ο Ναδάλ, σκοπεύει να αποχωρήσει από το επαγγελματικό τένις την ίδια χρονιά.