Ο Άγκασι έφτιαξε τον τέλειο τενίστα χωρίς τον Ράφα Ναδάλ
i

© IMAGO / MediaPunch

Ο Άγκασι έφτιαξε τον τέλειο τενίστα χωρίς τον Ράφα Ναδάλ

Πηνελόπη Παπαδήμου 19:53 - 18.08.2024 / Ανανεώθηκε: 22:27 - 18.08.2024

Ο Αντρέ Άγκασι εξέπληξε πολλούς με τις επιλογές του.

Ο Αντρέ Άγκασι κλήθηκε να φτιάξει τον τέλειο τενίστα για λογαριασμό του Eurosport. Ο Αμερικανός πρώην τενίστας, ήταν ο πρώτος άνδρας που έφτασε στο career golden slam κατακτώντας όλους τους major τίτλους και το χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο.

Ο Άγκασι, που προπόνησε για ένα χρονικό διάστημα τον Νόβακ Τζόκοβιτς, δεν συμπεριέλαβε στις επιλογές του τον Ράδα Ναδάλ, προκαλώντας έκπληξη σε πολλούς. Ο Αμερικανός τοποθέτησε τον Τζον Ίσνερ στο καλύτερο σερβίς, τον Ρότζερ Φέντερερ στο καλύτερο forehand, τον εαυτό του στο καλύτερο backhand, τον Κάρλος Αλκαράθ στην ταχύτητα και τον Νόβακ Τζόκοβιτς στο mentality.

Από τις επιλογές του Άγκασι λείπει, βέβαια, και ο Πιτ Σάμπρας, που αποτέλεσε τον μεγάλο του αντίπαλο στα κορτ. Ο Σάμπρας ήταν ο τενίστας με τα περισσότερα Grand Slam στην ιστορία (14) πριν εμφανιστούν οι big-3 Ρότζερ Φέντερερ, Ράφα Ναδάλ και το Νόβακ Τζόκοβιτς που σάρωσαν τα πάντα.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο Άγκασι είχε μιλήσει κατά το παρελθόν με υπέροχα λόγια για τον Ράφα Ναδάλ. Το 2016, μάλιστα, ο Αμερικανός πρώην τενίστας είχε γράψει ιδιόχειρη επιστολή στον Ισπανό, που κυνηγούσε τότε το 10ο Roland Garros της καριέρας του.

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!

«Μου πήρε το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας μου να πετύχω τον ηράκλειο άθλο κερδίζοντας μια φορά το Γαλλικό Όπεν. Βλέποντας την προσπάθεια σου να το κερδίσεις για δέκατη φορά δεν είναι μόνο ιδιαίτερο, αλλά και συναρπαστικό. Με κάνεις να πιστεύω ότι στη ζωή οτιδήποτε είναι εφικτό και δεν είναι τίποτα ακατόρθωτο. Πήγαινε παρ’ το», έγραφε στην επιστολή του ο Αμερικανός.

Ο Αντρέ Άγκασι γεννήθηκε το 1954, και είναι παντρεμένος με την πρώην τενίστρια Στέφι Γκραφ. Ο Αμερικανός πρώην αθλητής κατέκτησε οκτώ Grand Slam τίτλους και ήταν ο πρώτος άνδρας τενίστας που ολοκλήρωσε το Career Golden Slam έχοντας κατακτήσει όλους τους major τίτλους και το χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο. Ο Ράφα Ναδάλ και ο Νόβακ Τζόκοβιτς είναι οι άλλοι δύο άνδρες τενίστες που το έχουν καταφέρει.