Τέλος εποχής: Ράφαελ Ναδάλ και Νόβακ Τζόκοβιτς μοιράστηκαν για τελευταία φορά το κορτ στην Σαουδική Αραβία

Νόβακ Τζόκοβιτς και Ράφα Ναδάλ

i

© IMAGO

Τέλος εποχής: Ράφαελ Ναδάλ και Νόβακ Τζόκοβιτς μοιράστηκαν για τελευταία φορά το κορτ στην Σαουδική Αραβία

Μιχάλης Καλογήρου 10:42 - 20.10.2024 / Ανανεώθηκε: 10:42 - 20.10.2024

Ράφα Ναδάλ και Νόβακ Τζόκοβιτς, βρέθηκαν αντίπαλοι για τελευταία φορά σε αγώνα τένις, στον μικρό τελικό του τουρνουά επίδειξης του Ριάντ στη Σαουδική Αραβία. Νικητής ο Σέρβος με 6-2, 7-5.

Νόβακ Τζόκοβιτς και Ράφα Ναδάλ μας έδωσαν ένα τελευταίο δείγμα από αυτό που έκαναν επί 20 χρόνια. Ο Σέρβος επικράτησε με 6-2, 7-6 (7-5 στο tie-break) μετά από μια ώρα και 31 λεπτά κατακτώντας την θέση του τουρνουά, αν κι αυτό λίγη σημασία έχει μπροστά σε αυτά που μας έχουν χαρίσει αυτοί οι δύο τους. 

Νόβακ Τζόκοβιτς στο Sportal: «Θα ήταν ωραίο να ζήσουμε έναν τελευταίο τελικό με τον Ναδάλ»
ΤΕΝΙΣ

11:31 - 17.10.2024

Νόβακ Τζόκοβιτς στο Sportal: «Θα ήταν ωραίο να ζήσουμε έναν τελευταίο τελικό με τον Ναδάλ»

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς, o οποίος προετοιμάζεται για το τουρνουά Six Kings στην Σαουδική Αραβία, μίλησε στο Sportal Σερβίας για το ενδεχόμενο να αντιμετωπίσει τον Ράφαελ Ναδάλ στο τελευταίο τουρνουά που θα αγωνιστούν και οι δύο.

Μέσα σε μια φανερά φορτισμένη ατμόσφαιρα, οι δύο παίκτες “ξέχασαν” για ένα set ότι είναι 37 και 38 ετών αντίστοιχα και έπαιξαν σαν να είναι αυτή η τελευταία φορά που παίζουν μαζί. Γιατί ήταν! Μετά από αμέτρητες μάχες, σετ, πολλά συναισθήματα και τρόπαια, ο Νόβακ Τζόκοβιτς είδε για τελευταία φορά στο ταμπλό με τους αντιπάλους του, το όνομα του Ράφαελ Ναδάλ. Οι δύο τους φρόντισαν να μας αποζημιώσουν παίζοντας εξαιρετικό τένις, αν και δεν είχε και μεγάλη σημασία.

Στα αγωνιστικά, ο Σέρβος πήρε την νίκη και την τυπικά 3η θέση στο τουρνουά επίδειξης της Ριάντ, με 2-0 σετ. Ο Τζόκοβιτς πήρε εύκολα το 1ο σετ με 6-2, ενώ το 2ο έμελλε να είναι ένα «vintage» σετ, με μια μάχη των δύο μέχρι το «tie-brake». Εκεί, ο Τζόκοβιτς ήταν και πάλι νικητής με 7-5, παίρνοντας την τελευταία μάχη του Σέρβο-Ισπανικού πολέμου.

Στην συνέχεια, οι 2 τους βραβεύτηκαν και έβγαλαν αναμνηστικές φωτογραφίες μέσα σε κλίμα συγκίνησης και αποχαιρετισμού. Θυμίζουμε, ότι ο Ναδάλ τον επόμενο μήνα σταματά από την ενεργό δράση, με την τελευταία του συμμετοχή να είναι με την εθνική Ισπανίας τον Νοέμβριο, στην τελική φάση του Davis Cup (στο οποίο ο Τζόκοβιτς έχει υποσχεθεί να παρευρεθεί προς τιμήν του Ναδάλ). Ο Ισπανός θα αφήσει πίσω του κληρονομιά 22 τίτλων Grand Slam και 2 χρυσών Ολυμπιακών μεταλλίων.

Μετά το τέλος του αγώνα ο Τζόκοβιτς δήλωσε:

«Είναι τιμή και χαρά που μοιράζομαι το γήπεδο μαζί σου για τόσο καιρό. Είμαι ενθουσιασμένος γιατί έχουμε παίξει τόσα πολλά παιχνίδια. Μην αποσυρθείς, μείνε λίγο ακόμα, μείνε μαζί μας. Εγώ όπως και όλοι σε ευχαριστούμε για την κληρονομιά που μας αφήνεις. Ο ανταγωνισμός μας ήταν πολύ έντονος και ελπίζω μια μέρα να συναντηθούμε σε μια παραλία, να πιούμε ένα ποτό και να μιλήσουμε για τα πάντα. Κοιτάζω πίσω και θυμάμαι την πρώτη φορά, στο Roland Garros 2006».

Για την ιστορία, το τουρνουά το κατέκτησε το νούμερο 1 της παγκόσμιας κατάταξης, Γιανίκ Σινέρ, απέναντι στον Κάρλος Αλκαράθ με 2-1 σετ.