Ανίκητη η Σβιόντεκ, φουλάρει για το 4ο Roland Garros (vid)

Ανίκητη η Σβιόντεκ, φουλάρει για το 4ο Roland Garros (vid)

Sportal newsroom 18:09 - 06.06.2024 / Ανανεώθηκε: 18:11 - 06.06.2024

Η Πολωνή Ίγκα Σβιόντεκ νίκησε άνετα την Αμερικανίδα Κόκο Γκοφ και πέρασε στον τελικό του Roland Garros.

Ολοταχώς προς το τέταρτο τρόπαιό της στα τελευταία πέντε τουρνουά Roland Garros βαδίζει η Ίγκα Σβιόντεκ.

Η Πολωνή συνέχισε τις επιβλητικές εμφανίσεις της στο Παρίσι και στον ημιτελικό, όπου επιβλήθηκε της Κόκο Γκοφ από την Αμερική με 6-2, 6-4 σε μία άτυπη επανάληψη του τελικού του 2022, που είχε λήξει με παρεμφερές σκόρ (6-1, 6-3).

Αυτή τη φορά, η κορυφαία τενίστρια της παγκόσμιας κατάταξης δυσκολεύτηκε στο ξεκίνημα του δεύτερου σετ, όπου δέχθηκε break και βρέθηκε να χάνει 3-1, αλλά στη συνέχεια πήρε τέσσερα συνεχόμενα γκέιμ και έφτασε στη νίκη.

Στον τελικό του Σαββάτου (16.00) η Σβιόντεκ θα αντιμετωπίσει τη νικήτρια του ζευγαριού ανάμεσα στις δύο εκπλήξεις του τουρνουά, την Ιταλίδα Τζασμίν Παολίνι και τη 17χρονη Ρωσίδα Μίρα Αντρέεβα.

Ούτε η Γκοφ, λοιπόν, μπόρεσε να σταθεί εμπόδιο στο τρίτο διαδοχικό Roland Garros της Ίγκα Σβιόντεκ, η οποία έφτασε τις 18 σερί νίκες.

Η Σβιόντεκ είναι αήττητη τον τελευταίο 1,5 μήνα σε Μαδρίτη, Ρώμη και Παρίσι και ουσιαστικά το απόλυτο αφεντικό στο Roland Garros την τελευταία πενταετία.

Αυτή ήταν η ενδέκατη νίκη της Σβιόντεκ απέναντι στην Γκοφ σε 12 αναμετρήσεις. Την κέρδισε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στο Roland Garros, έπειτα από τη νίκη στον στον τελικό του 2022 και στα προημιτελικά του 2023, επίσης χωρίς να χάσει σετ.

Την τελευταία πενταετία μόνο η Μαρία Σάκκαρη την έχει κερδίσει σ’ αυτά τα γήπεδα, στα προημιτελικά του 2021.