Ασυναγώνιστη Σβιόντεκ έκανε το three-peat στο Roland Garros
i

© Photo by Aurelien Meunier/Getty Images

Ασυναγώνιστη Σβιόντεκ έκανε το three-peat στο Roland Garros

Πηνελόπη Παπαδήμου 17:22 - 08.06.2024 / Ανανεώθηκε: 18:35 - 08.06.2024

Ο Ίγκα Σβιόντεκ νίκησε την Τζασμίν Παολίνι στα δύο σετ και κατέκτησε το Roland Garros και για τρίτη διαδοχική φορά και τέταρτη συνολικά στην καριέρα της.

Η Ίγκα Σβιόντεκ κατέκτησε το φετινό Roland Garros. Η τενίστρια από την Πολωνία επικράτησε 6-2, 6-1 της Τζασμίν Παολίνι και έκανε το three-peat στο γαλλικό major φτάνοντας τους τέσσερις τίτλους στο Παρίσι συνολικά.

Αυτός είναι ο πέμπτος Grand Slam τίτλος για την Ίγκα Σβιόντεκ, που έχει κατακτήσει το US Open το 2022. Η Πολωνή τενίστρια είναι η πρώτη που φτάνει τους τρεις διαδοχικούς τίτλους στο Roland Garros μετά την Τζαστίν Ενίν που κατέκτησε το γαλλικό major το 2005, το 2006 και το 2007.

Η Ίγκα Σβιόντεκ κυριάρχησε απόλυτα στο χώμα φέτος αφού κατέκτησε και τα Masters της Ρώμης και της Μαδρίτης προτού ταξιδέψει για τη γαλλική πρωτεύουσα. Είναι η πρώτη τενίστρια που καταφέρνει κάτι τέτοιο μετά τη Σερένα Γουίλιαμς το 2013.

Η Ίγκα Σβιόντεκ επιβεβαίωσε την κυριαρχία της και στα κορτ του Παρισιού. Ο πραγματικός... τελικός για την τενίστρια από την Πολωνία ήταν ο αγώνας του δεύτερου γύρου κόντρα στη Ναόμι Οσάκα.

Η Σβιόντεκ πιέστηκε απίστευτα από τη Γιαπωνέζα τενίστρια, «έσβησε» ματς πόιντ και έφτασε στη νίκη μετά από τρεις ώρες σκληρής «μάχης». Σε αυτόν τον αγώνα ήταν και το μοναδικό σετ που απώλεσε η Νο.1 τενίστρια στον κόσμο στην πορεία της προς την κατάκτηση του τίτλου.

Η Ίγκα Σβιόντεκ μετράει 21 διαδοχικές νίκες στο Roland Garros. Η τελευταία τενίστρια που κατάφερε να τη νικήσει είναι η Μαρία Σάκκαρη που είχε επικρατήσει στον προημιτελικό του 2021.

Η Παολίνι έκανε ένα εξαιρετικό τουρνουά, έφτασε για πρώτη φορά σε τελικό Grand Slam, αλλά δεν μπόρεσε να βάλει δύσκολα στην κορυφαία τενίστρια του κόσμου. Η Ιταλίδα, πάντως, θα κάνει νέο career high φτάνοντας στο Νο.7 του κόσμου. Η Σβιόντεκ θα συνεχίσει στην κορυφή για 106 εβδομάδα.

Η τενίστρια από την Πολωνία είχε πρώτη την ευκαιρία για μπρέικ στο δεύτερο γκέιμ του τελικού, αλλά η Παολίνι επανήλθε με καλό σερβίς. Η Ιταλίδα έκανε το... λάθος να «σπάσει» το σερβίς της Σβιόντεκ και προηγήθηκε 2-1. Αυτό ήταν και το τελευταίο γκέιμ που κατέκτησε η Ιταλίδα στο πρώτο σετ, που το κατέκτησε η τενίστρια από την Πολωνία με μεγάλη άνεση. .

Με δύο μπρέικ στο ξεκίνημα του δεύτερου σετ, η Ίγκα Σβιόντεκ προηγήθηκε 5-0. Η Παολίνι κράτησε το σερβίς της για το 5-1 και η τενίστρια από την Πολωνία τελείωσε τον τελικό στο πρώτο της ματς πόιντ.