Ο Αρνάλντι απέκλεισε τον Ρούμπλεφ και περιμένει τον... Τσιτσιπά στον τέταρτο γύρο
i

© Photo by Clive Brunskill/Getty Images

Ο Αρνάλντι απέκλεισε τον Ρούμπλεφ και περιμένει τον... Τσιτσιπά στον τέταρτο γύρο

Πηνελόπη Παπαδήμου 16:48 - 31.05.2024 / Ανανεώθηκε: 17:05 - 31.05.2024

Ο Ματέο Αρνάλντι νίκησε στα τρία σετ τον Αντρέι Ρούμπλεφ και προκρίθηκε στον τέταρτο γύρο του Roland Garros.

Ο Ματέο Αρνάλντι έκανε την έκπληξη κόντρα στον Αντρέι Ρούμπλεφ. Ο Ιταλός τενίστας επικράτησε 7-6(6), 6-2, 6-4, του αντιπάλου του και προκρίθηκε στον τέταρτο γύρο του Roland Garros.

Ο 23χρονος Ιταλός ήταν καλύτερος σε όλα κόντρα στον Ρούμπλεφ, που έχασε το μυαλό του μετά από ένα σημείο και δεν μπορούσε να ακολουθήσει. Το κρίσιμο σημείο για τον Αρνάλντι ήταν το πρώτο σετ, όπου βρέθηκε πίσω με μπρέικ και ισοφάρισε με τα πάντα να κρίνονται στο τάι μπρέικ.

Εκεί, πάλι ο Ιταλός είχε απάντηση στο σετ πόιντ του Ρούμπλεφ και έκλεισε το πρώτο σετ στο σερβίς του Ρώσου. Στο δεύτερο σετ, ο Αρνάλντι είχε βρει εξαιρετικό ρυθμό και το κατέκτησε μάλλον εύκολα. Στο τρίτο σετ, ένα μπρέικ ήταν αρκετό για τον Αρνάλντι που έκλεισε την αναμέτρηση μετά από δύο ώρες και 33 λεπτά αγώνα.

Στον τέταρτο γύρο ο Αρνάλντι περιμένει τον νικητή του αγώνα του Στέφανου Τσιτσιπά με τον Ζιζέν Ζανγκ. Αξίζει να αναφέρουμε ότι αν ο Έλληνας τενίστας πάρει την πρόκριση, τότε θα είναι η πρώτη τους αναμέτρηση στο τουρ.

Ο Αρνάλντι ολοκλήρωσε τον αγώνα με 47 winners έναντι 37 του Ρούμπλεφ. Όσον αφορά τα αβίαστα λάθη, ο Ιταλός είχε σχεδόν τα μισά (19) σε σχέση με τον πιο έμπειρο Ρούμπλεφ που είχε 37 σε όλη την αναμέτρηση.

Στο γυναικείο ταμπλό, η Όλγκα Ντανίλοβιτς προκρίθηκε στον τέταρτο γύρο του Roland Garros για πρώτη φορά στην καριέρα της. Η 23χρονη Σέρβα λύγισε την Ντόνα Βέκιτς (Νο.40) με 0-6, 7-5, 7-6(10-8) μετά από συναρπαστική μάχη 3 ωρών και 8 λεπτών και θα παίξει σε φάση «16» Grand Slam για πρώτη φορά στην καριέρα της.

Στον τέταρτο γύρο του Roland Garros πέρασε για τέταρτη σερί χρονιά η Κόκο Γκοφ, που συνεχίζει την πορεία της στο Παρίσι χωρίς απώλεια σετ. Η νικήτρια του US Open επικράτησε 6-2, 6-4 την Νταγιάνα Γιαστρέμσκα και το επόμενο εμπόδιο της είναι η Ιταλίδα Ελισαμπέτα Κοτσιαρέτο, που σταμάτησε με 7-6(4), 6-2 τη Λιουντμίλα Σαμσόνοβα.