Τετράδα στο Παρίσι και Νο.1 στον κόσμο ο Σίνερ
i

© Photo by Mateo Villalba/Getty Images

Τετράδα στο Παρίσι και Νο.1 στον κόσμο ο Σίνερ

Πηνελόπη Παπαδήμου 18:29 - 04.06.2024 / Ανανεώθηκε: 19:01 - 04.06.2024

Ο Γιάνικ Σίνερ νίκησε στα τρία σετ τον Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Roland Garros για πρώτη φορά στην καριέρα του.

Ο Γιάνικ Σίνερ προκρίθηκε στα ημιτελικά του Roland Garros. Ο Ιταλός τενίστας επικράτησε 6-2, 6-4, 7-6(3) του Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ και έκλεισε θέση στην τετράδα του γαλλικού major για πρώτη φορά στην καριέρα του.

Ο Σίνερ, που μετά την απόσυρση του Τζόκοβιτς θα βρεθεί στο Νο.1 του κόσμου, επιβεβαίωσε την εξαιρετική αγωνιστική του κατάσταση. Παρά το γεγονός ότι προέρχεται από τραυματισμό ο νεαρός Ιταλός έφτασε τις 12 νίκες σε Grand Slam φέτος και οδεύει προς τη δεύτερη διαδοχική κατάκτηση major. Θυμίζουμε ότι ο Σίνερ πήρε το Australian Open στο ξεκίνημα της σεζόν.

Ο Ιταλός τενίστας περιμένει τον αντίπαλό του από τον προημιτελικό του Στέφανου Τσιτσιπά με τον Κάρλος Αλκαράθ. Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο Γιάνικ Σίνερ είναι ο πρώτος Ιταλός που φτάνει στην κορυφή του κόσμου στην Open era.

Ο Σίνερ ήταν πολύ καλός στο πρώτο σερβίς κερδίζοντας 43 στους 53 πόντους, κάτι που μεταφράζεται σε 81%. Ο Ντιμιτρόφ είχε 33 winners, τέσσερις περισσότερους από τον Ιταλό. Ωστόσο η μεγάλη διαφορά ήταν στα αβίαστα λάθη, όπου ο Βούλγαρος είχε 49 και ο Σίνερ μόλις είκοσι.

Η Ίγκα Σβιόντεκ συνεχίζει την πορεία της για την υπεράσπιση του τίτλου. Η τενίστρια από την Πολωνία επικράτησε 6-0, 6-2 της Μαρκέτα Βοντρούσοβα και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Roland Garros.

Η 23χρονη τενίστρια είναι σε εκπληκτική αγωνιστική κατάσταση. Θυμίζουμε ότι στη φάση των «16» η Σβιόντεκ απέκλεισε με 6-0, 6-0, την Αναστασία Ποτάποβα σε μόλις 42 λεπτά.

Η Σβιόντεκ ολοκλήρωσε τον αγώνα με 25 winners και 10 αβίαστα λάθη φτάνοντας σε μία σχετικά άνετη νίκη. Αυτή ήταν η 19η διαδοχική νίκη για την Πολωνή τενίστρια στο Roland Garros. Αξίζει να αναφέρουμε ότι η τελευταία ήττα της Σβιόντεκ ήταν από τη Μαρία Σάκκαρη στα προημιτελικά της διοργάνωσης το 2021.

Η τενίστρια από την Πολωνία θα αντιμετωπίσει στα ημιτελικά την Κόκο Γκοφ. Η Αμερικανίδα τενίστρια, νικήτρια του US Open, νίκησε 4-6, 6-2, 6-3 την Ονς Ζαμπέρ και προκρίθηκε σε τρίτο διαδοχικό major ημιτελικό.

Η Γκοφ θα αγωνιστεί για δεύτερη φορά στην καριέρα της στα ημιτελικά του Roland Garros μετά το 2022. Τότε, είχε φτάσει μέχρι τον τελικό, όπου ηττήθηκε από την Ίγκα Σβιόντεκ.

Η Γκοφ ενδέχεται να ανέβει στο Νο.2 του κόσμου για πρώτη φορά στην καριέρα της. Για να γίνει αυτό θα πρέπει η Αρίνα Σαμπαλένκα να ηττηθεί από τη Μίρα Αντρέεβα.