«Καθάρισε» την Γκαρσιά και έφυγε για ημιτελικά η Σάκκαρη
i

Μαρία Σάκκαρη / © φωτογραφία αρχείου Intime

«Καθάρισε» την Γκαρσιά και έφυγε για ημιτελικά η Σάκκαρη

Sportal newsroom 23:06 - 16.02.2023 / Ανανεώθηκε: 09:54 - 20.08.2024

Η Μαρία Σάκκαρη επιβλήθηκε με 6-2, 6-7(5), 7-6(5) της Καρολίν Γκαρσιά και προκρίθηκε στην τετράδα του τουρνουά της Ντόχα.

Σε εξαιρετική κατάσταση είναι η Μαρία Σάκκαρη. Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια πήρε τη νίκη με 6-2, 6-7(5), 7-6(5) κόντρα στην Καρολίν Γκαρσιά και προκρίθηκε στα ημιτελικά του τουρνουά της Ντόχα.

Η Σάκκαρη, που προερχόταν από νίκη κόντρα στην Αλεξάντροβα, κατέκτησε με άνεση το πρώτο σετ και στη συνέχεια ο αγώνας έγινε θρίλερ με τα επόμενα δύο σετ να κρίνονται στο τάι μπρέικ. Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια θα αντιμετωπίσει στα ημιτελικά την Τζέσικα Πεγκούλα.

Η Μαρία Σάκκαρη μπήκε υποδειγματικά στο ματς κάνοντας μπρέικ. Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια βρέθηκε και πάλι με μπρέικ πόιντ στο τρίτο γκέιμ αλλά η Γκαρσιά κράτησε το σερβίς της για το 2-1. Η Σάκκαρη, πάντως «έσπασε» και πάλι την αντίπαλό της για να κλείσει το πρώτο σετ στο σερβίς της.

Στο δεύτερο σετ οι δύο τενίστριες κράτησαν με άνεση το σερβίς τους στο ξεκίνημα. Στο όγδοο γκέιμ η Σάκκαρη έδειξε ψυχικά αποθέματα αφού κατάφερε να αντιμετωπίσει διπλό μπρέικ πόιντ (15-40) της αντιπάλου της και να κρατήσει για το 4-4.

Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια ζορίστηκε και στο επόμενο service game της «έσβησε» set point για το 5-5. Η Γκαρσιά και η Σάκκαρη κράτησαν το σερβίς τους στη συνέχεια και το δεύτερο σετ οδηγήθηκε στο τάι μπρέικ.

Εκεί, η Σάκκαρη φάνηκε να έχει το πλεονέκτημα όταν έκανε μίνι μπρέικ για το 3-1. Ωστόσο, η Γκαρσιά ισοφάρισε σε 4-4 με την κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια να φέρνει και πάλι την κατάσταση υπέρ της (5-4). Ωστόσο, η αντίπαλός της έδειξε τεράστια ψυχικά αποθέματα και με δύο μίνι μπρέικ στη σειρά κατέκτησε το δεύτερο σετ.

Στο ίδιο μοτίβο εξελίχθηκε και το τρίτο σετ. Οι δύο τενίστριες δεν απειλήθηκαν ιδιαίτερα στο σερβίς τους κι έτσι οδηγήθηκαμε στο τάι μπρέικ. Εκεί, η Γκαρσιά ξεκίνησε με μίνι μπρέικ αλλά η Σάκκαρη είχε την απάντηση. Η κορυφαία Ελληνίδα έφτασε στο ματς πόιντ στο σερβίς της αντιπάλου της σέρβιρε υποδειγματικά για τη νίκη.

Tags: