Πρόωρος αποκλεισμός για τη Σάκκαρη στο Roland Garros
i

© Photo by Clive Brunskill/Getty Images

Πρόωρος αποκλεισμός για τη Σάκκαρη στο Roland Garros

Πηνελόπη Παπαδήμου 21:59 - 27.05.2024 / Ανανεώθηκε: 10:34 - 29.05.2024

Η Μαρία Σάκκαρη πήρε το πρώτο σετ κόντρα στη Βαρβάρα Γκράτσεβα αλλά τα λάθη της την πρόδωσαν και η Ελληνίδα τενίστρια αποχαιρέτησε πρόωρα το Roland Garros.

Στον πρώτο γύρο ολοκληρώθηκε η πορεία της Μαρίας Σάκκαρη στο φετινό Roland Garros. Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια ηττήθηκε 6-3, 4-6, 3-6 από τη Βαρβάρα Γκράτσεβα και αποχαιρέτησε πρόωρα τη διοργάνωση. Τίποτα δεν προμήνυε αυτή την εξέλιξη όταν η Σάκκαρη κατακτούσε το πρώτο σετ.

Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια έδειχνε να ελέγχει την αναμέτρηση αλλά η Γκράτσεβα εκμεταλλεύθηκε τα λάθη της και πήρε τη νίκη. Αυτός είναι ο δεύτερος διαδοχικός αποκλεισμός για τη Σάκκαρη στον πρώτο γύρο του Roland Garros. Η Μαρία Σάκκαρη δεν κατάφερε να βρει λύσεις στα καλά χτυπήματα της αντιπάλου της και ηττήθηκε από την Γκράτεβα, την οποία είχε νικήσει πριν από λίγες ημέρες στη Ρώμη. Η Γαλλίδα περιμένει την αντίπαλό της από το ζευγάρι Πέρα - Χιμπίνο.

Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια ξεκίνησε ιδανικά τον αγώνα, αφού έκανε μπρέικ στο πρώτο κιόλας γκέιμ. Ωστόσο, η Γκράτσεβα απάντησε αμέσως. Από και έπειτα, οι δύο τενίστριες είχαν αρκετές αστάθειες στο σερβίς τους. Η Σάκκαρη έκανε το καθοριστικό μπρέικ στο όγδοο γκέιμ και κατέκτησε το πρώτο σετ στο δικό της σερβίς.

Στο δεύτερο σετ, η Σάκκαρη είχε διπλό μπρέικ πόιντ αλλά η Γαλλίδα άντεξε κερδίζοντας σημαντικούς πόντους και στο κομμάτι της ψυχολογίας. Η Γκράτσεβα έφτασε την κατάσταση υπέρ της με μπρέικ για το 3-1 και κατάφερε να επιστρέψει από το 0-40 για το 4-1 στο δεύτερο σετ.

Παρόλα αυτά, η Σάκκαρη πήρε τρία διαδοχικά γκέιμ και ισοφάρισε 4-4 στο δεύτερο σετ. Ωστόσο, η Γαλλίδα ανταποκρίθηκε και πάλι βάζοντας πίεση στην Ελληνίδα τενίστρια. Η Σάκκαρη έκανε λάθη δίνοντας την ευκαιρία στην Γκράτσεβα και κατακτήσει το δεύτερο σετ με νέο μπρέικ.

Μετά το δεύτερο σετ, η Γκράτσεβα κυριάρχησε στο κορτ. Η Γαλλίδα εκμεταλλεύθηκε την κυριαρχία της και έκανε μπρέικ για το 4-2 ενώ στη συνέχεια κράτησε το σερβίς για το 5-2 στο τρίτο σετ. Η Σάκκαρη έσβησε ματς πόιντ, μείωσε 3-5 και είχε ευκαιρία να επανέλθει αφού έχασε μπρέικ πόιντ. Τελικά, η Γκράτσεβα κράτησε το σερβίς της και έκλεισε τον αγώνα.