Η Γκράτσεβα πρώτη αντίπαλος της Σάκκαρη στο Roland Garros
i

© Photo by Dan Istitene/Getty Images

Η Γκράτσεβα πρώτη αντίπαλος της Σάκκαρη στο Roland Garros

Πηνελόπη Παπαδήμου 15:48 - 23.05.2024 / Ανανεώθηκε: 09:35 - 29.05.2024

Στο ίδιο τέταρτο με την Αρίνα Σαμπαλένκα κληρώθηκε η Μαρία Σάκκαρη στο Roland Garros.

Τη Βαρβάρα Γκράτσεβα θα αντιμετωπίσει στον πρώτο γύρο του Roland Garros η Μαρία Σάκκαρη. Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια μπήκε στη διοργάνωση ως Νο.7 του ταμπλό και κληρώθηκε στο ίδιο τέταρτο με την Αρίνα Σαμπαλένκα.

Η Σάκκαρη αντιμετώπισε την Γκράτσεβα στην πρεμιέρα της στο τουρνουά της Ρώμης και πήρε τη νίκη με 6-2, 6-2. Αν η Ελληνίδα τενίστρια περάσει στον δεύτερο γύρο, τότε θα αντιμετωπίσει μία εκ των Μπερνάντα Πέρα και Νάο Χιμπίνο. Στον τρίτο γύρο η Σάκκαρη είναι πιθανό να αντιμετωπίσει την Λίντα Νόσκοβα.

Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια στον τέταρτο γύρο του Roland Garros είναι πιθανό να αντιμετωπίσει είτε την Βικτόρια Αζαρένκα είτε την Ντάρια Κασάτκινα. Από τη Λευκορωσίδα η Σάκκαρη είχε ηττηθεί πρόσφατα στο τουρνουά της Ρώμης. Αν η Σάκκαρη φτάσει μέχρι τα προημιτελικά, τότε ενδέχεται να αντιμετωπίσει την Αρίνα Σαμπαλένκα, Νο.2 τενίστρια του κόσμου.

Αν, τελικά, η Σάκκαρη κάνει την υπέρβαση και προκριθεί στα ημιτελικά του Roland Garros, τότε είναι πιθανό να παίξει με την Έλενα Ριμπάκινα.

Μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του τουρνουά δεν είναι άλλη από την Ίγκα Σβιόντεκ. Η τενίστρια από την Πολωνία, Νο.1 στον κόσμο προέρχεται από τρομερές εμφανίσεις στη Μαδρίτη και τη Ρώμη και δείχνει ασταμάτητη. Η κλήρωση της 22χρονης Πολωνής κρύβει παγίδες αφού στον δεύτερο γύρο ενδέχεται να παίξει με τη Ναόμι Οσάκα και στα προημιτελικά με την Ντανιέλ Κόλινς. Η Σβιόντεκ είναι πιθανό να παίξει με την Κόκο Γκοφ στα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Πιθανοί προημιτελικοί βάσει κατάταξης

Σβιόντεκ - Βοντρούσοβα

Γκοφ - Ζαμπέρ

Ζενγκ - Ριμπάκινα

Σάκκαρη - Σαμπαλένκα

Η Μαρία Σάκκαρη έχει 11 νίκες σε 18 αγώνες που έχει δώσει μέχρι σήμερα στο Roland Garros. Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια έκανε ντεμπούτο σε κυρίως ταμπλό της διοργάνωσης το 2017 όπου και αποκλείστηκε στον πρώτο γύρο.

Το 2021 έκανε την σπουδαιότερη - μέχρι σήμερα - πορεία της καριέρας της όπου έφτασε μέχρι τα ημιτελικά. Στον προημιτελικό, μάλιστα, η Σάκκαρη απέκλεισε την κάτοχο του τίτλου Ίγκα Σβιόντεκ. Στον ημιτελικά, η Σάκκαρη που είχε ματς πόιντ, ηττήθηκε από την Μπάρμπορα Κρεϊτσίκοβα που κατέκτησε τελικά το τρόπαιο.