Αποσύρθηκε από το Wimbledon η Σαμπαλένκα

Σαμπαλένκα

i

© HMBxMedia/UwexKoch

Αποσύρθηκε από το Wimbledon η Σαμπαλένκα

Πηνελόπη Παπαδήμου 15:47 - 01.07.2024 / Ανανεώθηκε: 15:47 - 01.07.2024

Η Αρίνα Σαμπαλένκα δεν θα αγωνιστεί στο φετινό Wimbledon αφού αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού στον ώμο.

Η Αρίνα Σαμπαλένκα απέσυρε τη συμμετοχή της από το φετινό Wimbledon. Η τενίστρια από τη Λευκορωσία, νικήτρια του Australian Open, αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού στον ώμο το οποίο δεν κατάφερε να ξεπεράσει.

Η Αρίνα Σαμπαλένκα ήταν στο ίδιο ταμπλό με τη Μαρία Σάκκαρη και υποψήφια αντίπαλος της Ελληνίδας τενίστριας στα προημιτελικά. Τη θέση της 26χρονης τενίστριας θα πάρει η Έρικα Αντρέεβα, η μεγάλη αδερφή της Μίρα, που θα παίξει στον πρώτο γύρο της διοργάνωσης με την Αμερικανίδα Εμίνα Μπέκτας.

«Είμαι λυπημένη γιατί πρέπει να σας πω ότι δεν θα μπορέσω να λάβω μέρος στο Wimbledon φέτος. Έκανα τα πάντα προκειμένου να είμαι έτοιμη αλλά δυστυχώς ο ώμος μου δεν «συνεργάζεται». Πίεσα στον εαυτό μου στη σημερινή προπόνηση και προσπάθησα να κάνω το καλύτερο αλλά η ομάδα μου μου εξήγησε ότι αν αγωνιστώ τα πράγματα θα γίνουν χειρότερα. Αυτό το τουρνουά σημαίνει πολλά για εμένα και υπόσχομαι και ότι θα είμαι δυνατότερη από ποτέ την επόμενη χρονιά», ανέφερε η Σαμπαλένκα στο μήνυμά της στα κοινωνικά δίκτυα.

Η τενίστρια από τη Λευκορωσία, πάντως, είχε εκφράσει την ανησυχία για την κατάστασή της κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου του Wimbledon. «Δεν είμαι στο 100% τώρα», είπε η Νο.3 τενίστρια στον κόσμο. «Κάνουμε τα πάντα με την ομάδα μου για να σιγουρευτούμε ότι θα παίξω το πρώτο μου παιχνίδι εδώ. Αλλά όχι, δεν είμαι 100% έτοιμη», συμπλήρωσε η Σαμπαλένκα.

«Είναι ο μείζων στρόγγυλος μυς. Για κάποιον που δεν καταλαβαίνει καλά αγγλικά, είναι τραυματισμός στον ώμο. Είναι σπάνιος τραυματισμός, πιθανότατα είμαι μόνο η δεύτερη ή τρίτη τενίστρια που τραυματίζεται σε αυτόν τον μυ. Είναι πολύ εκνευριστικό. Μπορώ να προπονηθώ, μπορώ να βγάλω τα groundstrokes μου, αλλά δυσκολεύομαι στο σερβίς. Δεν καταλαβαίνεις ότι είσαι τραυματίας. Αν μου δώσετε βάρη, θα το κάνω. Πείτε, όμως, να σερβίρω και εκεί θα πονέσω», είχε εξηγήσει η Σαμπαλένκα για τον τραυματισμό της.

Η Αρίνα Σαμπαλένκα θα χάσει αρκετούς βαθμούς, αφού πέρσι είχε φτάσει μέχρι τα ημιτελικά, όπου αποκλείστηκε από την Ονς Ζαμπέρ. Η θέση της Λευκορωσίδας στο Νο.3 της παγκόσμιας κατάταξης θα κινδυνεύσει αν η Έλενα Ριμπάκινα και η Τζέσικα Πεγκούλα φτάσουν μέχρι το τέλος.