Πρόκριση με ανατροπή ο Μεντβέντεφ
i

© IMAGO / VCG

Πρόκριση με ανατροπή ο Μεντβέντεφ

Πηνελόπη Παπαδήμου 10:28 - 06.10.2024 / Ανανεώθηκε: 11:04 - 06.10.2024

Ο Ντανίλ Μεντβέντεφ, αν και απώλεσε το πρώτο σετ, νίκησε τον Ματέο Αρνάλντι και προκρίθηκε στον τέταρτο γύρο του Masters της Σανγκάης.

Ο Ντανίλ Μεντβέντεφ προκρίθηκε στον τέταρτο γύρο του Masters της Σανγκάης. Ο Ρώσος τενίστας επικράτησε 5-7 6-4 6-4 του Ματέο Αρνάλντι και σφράγισε το εισιτήριο για τους 16 καλύτερους της διοργάνωσης.

Ο Μεντβέντεφ ξεκίνησε ιδανικά τον αγώνα, όταν έκανε μπρέικ στο πρώτο, κιόλας γκέιμ. Ο Ρώσος δεν εκμεταλλεύθηκε το ασταθές σερβίς του Αρνάλντι στο ξεκίνημα και ο Ιταλός πήρε πίσω το μπρέικ και ισοφάρισε 3-3 το πρώτο σετ. Οι δύο τενίστες υπερασπίστηκαν με επιτυχία το σερβίς τους και ο Αρνάλντι έκανε το πλέον κρίσιμο μπρέικ στο δωδέκατο γκέιμ κατακτώντας το πρώτο σετ.

Στο δεύτερο σετ, οι δύο τενίστες έκαναν από ένα μπρέικ στα δύο πρώτα γκέιμ. Ο Αρνάλντι απώλεσε και πάλι το σερβίς του στο έβδομο γκέιμ και στη συνέχεια ο Ρώσος προηγήθηκε με 5-3. Ο Μεντβέντεφ βρέθηκε πίσω με 15-40 στο δέκατο γκέιμ αλλά έκανε την ανατροπή και πήρε το δεύτερο σετ με 6-4.

Στο τρίτο σετ, οι δύο τενίστες σέρβιραν καλά περιορίζοντας τα λάθη. Ο Ντανίλ Μεντβέντεφ έκανε το κρίσιμο μπρέικ στο ένατο γκέιμ και βρέθηκε να σερβίρει για τη νίκη. Ο Ρώσος προηγήθηκε 40-15 αλλά ο Αρνάλντι έχει σημάδια αντίδρασης και ισοφάρισε 40-40 πριν ο Ντανίλ Μεντβέντεφ κλείσει τον αγώνα στο τρίτο ματς πόιντ που είχε. Συνολικά, τόσο ο Ντανίλ Μεντβέντεφ όσο και ο Ματέο Αρνάλντι είχαν κακή απόδοση από τη γραμμή του σερβίς. Ο Ρώσος, που πήρε την πρόκριση, τελείωσε τον αγώνα με 32 winners και 19 αβίαστα λάθη. Την ίδια ώρα, ο Ματέο Αρνάλντι είχε 38 winners και 22 αβίαστα λάθη.

Ο Ρώσος περιμένει τον αντίπαλό του από τον αγώνα του Στέφανου Τσιτσιπά με τον Αλεξάντρ Μούλερ. Η αναμέτρηση του Μεντβέντεφ με τον Αρνάλντι έγινε κάτω από κλειστή οροφή αφού η βροχή έχει προκαλέσει σημαντικές καθυστερήσεις στο πρόγραμμα της ημέρας.