«Καθάρισε» τον Σαποβάλοφ και προκρίθηκε στην οκτάδα της Βαρκελώνης ο Τσιτσιπάς

Στέφανος Τσιτσιπάς

i

© φωτογραφία αρχείου Intime

«Καθάρισε» τον Σαποβάλοφ και προκρίθηκε στην οκτάδα της Βαρκελώνης ο Τσιτσιπάς

Πηνελόπη Παπαδήμου 15:54 - 20.04.2023 / Ανανεώθηκε: 16:59 - 14.08.2024

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς επιβλήθηκε με 6-3, 6-2 του Ντένις Σαποβάλοφ και προκρίθηκε στα προημιτελικά του τουρνουά της Βαρκελώνης.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς προκρίθηκε στα προημιτελικά του τουρνουά της Βαρκελώνης. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας επιβλήθηκε με 6-3, 6-2 του Ντένις Σαποβάλοφ στον τρίτο γύρο της διοργάνωσης.

Ο Τσιτσιπάς είχε πολύ καλή απόδοση από τη γραμμή του σερβίς (δεν δέχθηκε μπρέικ) και έδειξε ότι άφησε πίσω του τον αποκλεισμό στο τουρνουά του Μόντε Κάρλο. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας θα παίξει κόντρα στον Άλεξ Ντε Μινόρ στην οκτάδα.

Ο 24χρονος φιναλίστ του Australian Open διατηρεί εξαιρετική παράδοση κόντρα στον Αυστραλό. Ο Τσιτσιπάς μετράει 8 νίκες σε ισάριθμες αναμετρήσεις σε επίπεδο ATP. Συνολικά, οι δύο τενίστες έχουν παίξει μεταξύ τους 11 φορές. Ο Τσιτσιπάς μετράει 10 νίκες.

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας μπήκε εξαιρετικά στον αγώνα. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς εκμεταλλεύθηκε τα λάθη του Σαποβάλοφ και στην τέταρτη ευκαιρία του έκανε μπρέικ και στη συνέχεια κράτησε το σερβίς του για το 1-3. Ο Καναδός δεν ήταν ιδιαίτερα απειλητικός και σέρβιρε υπό πίεση στο 3-5. Ο Τσιτσιπάς κατάκτησε το πρώτο σετ με νέο μπρέικ.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς βρέθηκε μπρέικ πόιντ στο τέταρτο γκέιμ του δεύτερου σετ αλλά ο Σαποβάλοφ κράτησε το σερβίς του για το 2-2. Στη συνέχεια, ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας κέρδισε τέσσερα διαδοχικά γκέιμ (δύο μπρέικ) και έφτασε στην κατάκτηση της νίκης.

Αυτή είναι η τέταρτη φορά που ο Στέφανος Τσιτσιπάς προκρίνεται στην οκτάδα του τουρνουά της Βαρκελώνης. Ο 24χρονος Έλληνας τενίστας έχει φτάσει δύο φορές μέχρι τον τελικό της διοργάνωσης και είχε ηττηθεί αμφότερες από τον Ράφα Ναδάλ.