Αυτή είναι η φωτογραφία που «αποδεικνύει» την αθωότητα του Σίνερ – Ποιο το ποσοστό της απαγορευμένης ουσίας που ανιχνεύθηκε στον οργανισμό του

Αυτή είναι η φωτογραφία που «αποδεικνύει» την αθωότητα του Σίνερ – Ποιο το ποσοστό της απαγορευμένης ουσίας που ανιχνεύθηκε στον οργανισμό του

Sportal newsroom 14:02 - 22.08.2024 / Ανανεώθηκε: 14:47 - 22.08.2024

Η φωτογραφία του φυσικοθεραπευτή του Σίνερ με το χέρι του δεμένο, η οποία θεωρείται ως απόδειξη της αθωότητας του Ιταλού τενίστα.

Ο Γιάνικ Σίνερ βρέθηκε θετικός σε έλεγχο ντόπινγκ που του έγινε κατά τη διάρκεια του Indian Wells. Ο Ιταλός αθλητής, Νο.1 στην παγκόσμια κατάταξη και νικητής του Australian Open το 2024, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της ανεξάρτητης αρχής ακεραιότητας του τένις βρέθηκε θετικός στην ουσία κλοστεβόλη. Η ποσότητα κλοστεβόλης που βρέθηκε στον οργανισμό του είναι ελάχιστη και συγκεκριμένα αναφέρεται ότι αφορά στο ένα δισεκατομμυριοστό του γραμμαρίου.

Ωστόσο, οι αρμόδιες αρχές δέχθηκαν τις αιτιάσεις των δικηγόρων του Ιταλού και δεν τον τιμώρησαν με αγωνιστικό αποκλεισμό. Η περίπτωση του Γιάνικ Σίνερ ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων στους εν ενεργεία τενίστες.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας της ανεξάρτητης αρχής, ο Σίνερ πήρε την ουσία ύστερα από λάθος του γυμναστή του και κατόπιν του φυσικοθεραπευτή του. Ο πρώτος πήγε στο φαρμακείο και πήρε μία αλοιφή, χωρίς ιατρική συνταγή. Ο λόγος ήταν, να φροντίσει ένα κάψιμο στο χέρι του Ιταλού. Την έδωσε στον φυσικοθεραπευτή, ο οποίος, όμως, δεν την ήλεγξε. Ωστόσο, η αλοιφή περιείχε τη συγκεκριμένη ουσία. Ο Σίνερ την τοποθετούσε για καιρό αρκετό ώστε να περάσει στο αίμα του.

Η κλοστεβόλη παίζει σημαντικό ρόλο στη δημιουργία μυϊκής μάζας και γι' αυτό την απαγορεύουν. Ανήκει, εξάλλου, στην κατηγορία των στεροειδών.

Οι δικηγόροι του Ιταλού τενίστα σημείωσαν ότι ο γυμναστής του Σίνερ «αγόρασε ένα προϊόν, εύκολα διαθέσιμο χωρίς ιατρική συνταγή σε οποιοδήποτε ιταλικό φαρμακείο, το οποίο έδωσε στον φυσιοθεραπευτή του Γιάνικ για να φροντίσει για ένα κόψιμο στο δάχτυλό του».

Τις τελευταίες ώρες ήρθε στο φως της δημοσιότητας μία φωτογραφία του φυσιοθεραπευτή του Σίνερ με το δάχτυλό του δεμένο στο Indian Wells, την οποία θεωρούν ως απόδειξη στην αθωότητα του Ιταλού τενίστα. Φυσικά η εν λόγω φωτογραφία έχει γίνει ήδη viral.

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!