Η πρώτη αντίδραση Σίνερ μετά την έφεση του WADA: «Είμαι απογοητευμένος»
i

Σίνερ © IMAGO / VCG

Η πρώτη αντίδραση Σίνερ μετά την έφεση του WADA: «Είμαι απογοητευμένος»

Πηνελόπη Παπαδήμου 17:30 - 28.09.2024 / Ανανεώθηκε: 17:30 - 28.09.2024

Απογοητευμένος δήλωσε ο Γιάνικ Σίνερ μετά την απόφαση του WADA να ασκήσει έφεση κατά της αθωωτικής απόφασης της ITIA για την υπόθεση ντόπινγκ.

Ο Γιάνικ Σίνερ δεν έκρυψε την έκπληξή του για την απόφαση του Παγκόσμιου Οργανισμού αντιντόπινγκ να ασκήσει έφεση για την αθώωσή του για παράβαση των κανονισμών περί ντόπινγκ. Ο κορυφαίος τενίστας στον κόσμο ρωτήθηκε μετά τη νίκη του επί του Ρόμαν Σαφιούλιν στο Πεκίνο και δήλωσε απογοητευμένος.

«Προφανώς και είμαι πολύ απογοητευμένος με την έφεση, με εξέπληξε αρκετά, επειδή είχαμε τρεις ακροάσεις κατά τη διάρκεια της διερεύνησης της ITIA και οι τρεις πήγαν καλά για μένα. Δεν το περίμενα, για να είμαι ειλικρινής», ανέφερε αρχικά ο Γιάνικ Σίνερ. «Με ενημέρωσαν πριν 2 μέρες ότι θα έκαναν έφεση και πως σήμερα θα το ανακοίνωναν και επίσημα. Ίσως απλά θέλουν να σιγουρευοτούν ότι όλα έγιναν σωστά», συμπλήρωσε ο Ιταλός τενίστας.

Θυμίζουμε ότι ο WADA, με ανακοίνωση που εξέδωσε το μεσημέρι του Σαββάτου (28/9) γνωστοποίησε ότι άσκησε έφεση κατά της αθωωτικής απόφασης της ΙΤΙΑ (μονάδα ακεραιότητας του τένις) για την υπόθεση του Γιάνικ Σίνερ. Ο Ιταλός τενίστας βρέθηκε θετικός στην απαγορευμένη ουσία κλοστεβόλη σε δύο ελέγχους ντόπινγκ που του έγιναν τον Μάρτιο.

Η μονάδα ακεραιότητας τένις δέχθηκε την αιτιολογία των δικηγόρων του Σίνερ ότι όλα έγιναν χωρίς δική υπαιτιότητα. Συγκεκριμένα, οι εκπρόσωποι του Ιταλού τενίστα υποστήριξαν ότι ο κορυφαίος τενίστας στον κόσμο είχε μολυνθεί ακούσια από μασάζ του φυσιοθεραπευτή του, που εκείνη την περίοδο έκανε θεραπεία με κρέμα για κόψιμο που είχε στο χέρι του. Ο Γιάνικ Σίνερ δεν τιμωρήθηκε με αποκλεισμό, αλλά κλήθηκε να επιστρέψει το χρηματικό έπαθλο ενώ δεν του μετρήθηκαν και οι βαθμοί που είχε κερδίσει από την πορεία του μέχρι τα ημιτελικά.

Η αθώωση του Σίνερ και το γεγονός ότι η υπόθεση έγινε γνωστή τη στιγμή που ο Ιταλός απαλλάχθηκε των κατηγοριών, ξεσήκωσαν μεγάλες αντιδράσεις μεταξύ των τενιστών. Με την άσκηση της έφεσης, ο WADA ζητάει την τιμωρία του Ιταλού με ποινή αποκλεισμού από κάθε αγωνιστική δραστηριότητα για δύο χρόνια. Η υπόθεση, πλέον, θα περάσει στα χέρια του CAS, που θα αποφασίσει και την τύχη του Γιάνικ Σίνερ.