Ο Κύργιος δεν πείστηκε για την αθωότητα του Σίνερ: «Γελοίο...»

Ο Νικ Κύργιος

i

© IMAGO / PanoramiC

Ο Κύργιος δεν πείστηκε για την αθωότητα του Σίνερ: «Γελοίο...»

Πηνελόπη Παπαδήμου 19:21 - 20.08.2024 / Ανανεώθηκε: 19:21 - 20.08.2024

Ο Νικ Κύργιος με μήνυμα στον προσωπικό του λογαριασμό στο X έδειξε ότι δεν έχει πειστεί από τις εξηγήσεις του Γιάνικ Σίνερ.

Ιδιαίτερα καυστικός για την υπόθεση του Γιάνικ Σίνερ εμφανίστηκε ο Νικ Κύργιος. Ο φιναλίστ του Wimbledon το 2022 σχολίασε μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο X την αθώωση του Ιταλού τενίστα, που βρέθηκε θετικός σε απαγορευμένη ουσία.

Σύμφωνα με την αθωωτική απόφαση της Ανεξάρτητης Επιτροπής Ακεραιότητας, ο Σίνερ δεν έλαβε τη συγκεκριμένη ουσία (κλοστεβόλη) με δική του υπαιτιότητα. Ο φυσιοθεραπευτής του Ιταλού μόλυνε κατά λάθος τον κορυφαίο τενίστα στον κόσμο. Ο συγκεκριμένος άνθρωπος του επιτελείου του Ιταλού τενίστα είχε πάρει από το φαρμακείο μία κρέμα (που περιείχε το συγκεκριμένο στεροειδές) χωρίς ιατρική συνταγή για να φροντίσει ένα κόψιμο που είχε στο χέρι του. Η ουσία πέρασε μέσω του μασάζ στο δέρμα του Σίνερ και αυτό φάνηκε στον έλεγχο ντόπινγκ που του έγινε κατά τη διάρκεια του Indian Wells.

Ο Νικ Κύργιος, ωστόσο, δεν φάνηκε να πείθεται από τις αιτιάσεις του Ιταλού τενίστα και των δικηγόρων του. «Γελοίο - είτε ήταν τυχαίο είτε προγραμματισμένο. Βρίσκεται θετικός δύο φορές σε απαγορευμένη (στεροειδή) ουσία… θα πρέπει να λείψεις για 2 χρόνια. Η απόδοσή σου βελτιώθηκε. Κρέμα μασάζ…. Ναι ωραία», ανέφερε ο Νικ Κύργιος στον προσωπικό του λογαριασμό στο X.

Ο Ελληνοαυστραλός τενίστας, πάντως, απάντησε και σε έναν χρήστη που ανέφερε ότι η απόδοση του Σίνερ δεν βελτιώθηκε ενώ η ποσότητα που βρέθηκε ήταν ελάχιστη. «Τότε γιατί πήραν πίσω το χρηματικό έπαθλο και πόντους στο Indian Wells; Δηλαδή έκανε κάτι λάθος ή δεν έκανε; Επειδή είπαν ότι απέτυχε σε 2 τεστ», έγραψε ο Κύργιος.

«Ακόμη κι τιμωρούταν με ποινή δύο ετών, θα έπαιζε και πάλι πριν από εσένα», έγραψε ένας άλλος χρήστης του X στον Ελληνοαυστραλό τενίστα. «Τουλάχιστον είμαι καθαρός», αποκρίθηκε ο Κύργιος.

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!

«Δεν πιστεύεις ότι οι κανόνες είναι πολύ αυστηροί; Αν κάτι είναι τυχαίο και ο παίκτης δεν γνωρίζει γιατί να τιμωρηθεί με αναστολή;», ανέφερε κάποιος άλλος στον Κύργιο. «Τυχαίο; Αλήθεια πιστεύεις ότι ο φυσιοθεραπευτής έβαλε μία συγκεκριμένη κρέμα σε ένα κόψιμο και αυτό τον έκανε να αποτύχει σε δύο ελέγχους;», αναρωτήθηκε ο 29χρονος τενίστας.