Ο Νο.1 τενίστας στον κόσμο βρέθηκε θετικός σε απαγορευμένη ουσία αλλά δεν του επιβλήθηκε τιμωρία
i

© IMAGO / NurPhoto

Ο Νο.1 τενίστας στον κόσμο βρέθηκε θετικός σε απαγορευμένη ουσία αλλά δεν του επιβλήθηκε τιμωρία

Πηνελόπη Παπαδήμου 17:24 - 20.08.2024 / Ανανεώθηκε: 15:21 - 21.08.2024

Ο Γιάνικ Σίνερ βρέθηκε θετικός σε απαγορευμένη ουσία, ωστόσο αποδείχθηκε ότι δεν την είχε λάβει με δική του υπαιτιότητα.

Ο Γιάνικ Σίνερ απαλλάχθηκε από κάθε κατηγορία για παράβαση των κανονισμών περί ντόπινγκ. Ο Ιταλός, κορυφαίος τενίστας στον κόσμο βρέθηκε θετικός σε απαγορευμένη ουσία κατά τη διάρκεια του Indian Wells τον Μάρτιο.

ΠΑΟ-Αστέρας ΑΚΤΟR 0-1: Οι "ανορθογραφίες" του Αλόνσο και ο...αδιάβαστος Σιδηρόπουλος!
SPORTAL ORIGINALS

11:00 - 19.08.2024

ΠΑΟ-Αστέρας ΑΚΤΟR 0-1: Οι "ανορθογραφίες" του Αλόνσο και ο...αδιάβαστος Σιδηρόπουλος!

Το Talking Points επιστρέφει! Σωτήρης Κωσταβάρας και Στέφανος Αβραμίδης επιστρέφουν στα μικρόφωνα του Sportal και στο επίκεντρο βρίσκεται τα όσα είδαμε στην πρεμιέρα της Stoiximan Super League. Η γκέλα του Παναθηναϊκού κόντρα στον Αστέρα AKTOR, η επιστροφή της ΑΕΚ στις νίκες, το δύσκολο τρίποντο του ΠΑΟΚ και φυσικά το άνετο πέρασμα του Ολυμπιακού από τον Βόλο. Ραντεβού στις 11:00 στη web TV του Sportal!

Σε δείγμα που είχε δώσει ο Ιταλός τενίστας, νικητής του Australian Open στο ξεκίνημα της σεζόν, είχε βρεθεί σε χαμηλά επίπεδα η ουσία κλοστεβόλη, ενός στεροειδούς που χρησιμοποιείται για δημιουργία μυϊκής μάζας. Η ίδια ουσία βρέθηκε και στο δεύτερο δείγμα που έδωσε ο Σίνερ οκτώ ημέρες αργότερα.

Ωστόσο, δεν επιβλήθηκε τιμωρία στον Σίνερ αφού άσκησε κατευθείαν έφεση για το αποτέλεσμα. Η ανεξάρτητη αρχή ακεραιότητας του τένις διεξήγαγε έρευνα και διαπίστωσε ότι δεν υπήρξε υπαιτιότητα του Ιταλού τενίστα.

Όπως αναφέρει και η επίσημη ανακοίνωση του Σίνερ, ο Νο.1 τενίστας στον κόσμο είχε μολυνθεί κατά λάθος με την ουσία από τον φυσιοθεραπευτή του. Ο συγκεκριμένος άνθρωπος του επιτελείου του Ιταλού τενίστα είχε πάρει από το φαρμακείο μία κρέμα (που περιείχε το συγκεκριμένο στεροειδές) χωρίς ιατρική συνταγή για να φροντίσει ένα κόψιμο που είχε στο χέρι του.

Ο Γιάνικ Σίνερ με το τρόπαιο του Australian Open © IMAGO / AAP

Στη συνέχεια, κάνοντας τις απαιτούμενες θεραπείες στον Σίνερ, η συγκεκριμένη ουσία πέρασε στον Ιταλό τενίστα και αυτή βρέθηκε στον έλεγχο που έκανε κατά τη διάρκεια του Indian Wells. Το ανεξάρτητο δικαστήριο δέχθηκε την αιτιολογία του Ιταλού τενίστα και γι' αυτόν τον λόγο δεν του επιβλήθηκε τιμωρία. Ο Ιταλός, πάντως, θα χάσει τους πόντους που κέρδισε κατά τη διάρκεια του τουρνουά και το χρηματικό έπαθλο των 325 χιλιάδων δολαρίων.

«Θα αφήσω τώρα πίσω μου αυτήν την βαθιά ατυχή περίοδο», είπε ο Σίνερ σε δήλωσή του. «Θα συνεχίσω να κάνω ό,τι μπορώ για να διασφαλίσω ότι θα συνεχίσω να συμμορφώνομαι με το πρόγραμμα αντιντόπινγκ της ITIA. Έχω μια ομάδα γύρω μου που είναι σχολαστική», συμπλήρωσε ο Ιταλός τενίστας.

Οι δικηγόροι του Ιταλού τενίστα σημείωσαν ότι ο γυμναστής του Σίνερ «αγόρασε ένα προϊόν, εύκολα διαθέσιμο χωρίς ιατρική συνταγή σε οποιοδήποτε ιταλικό φαρμακείο, το οποίο έδωσε στον φυσιοθεραπευτή του Γιάνικ για να φροντίσει για ένα κόψιμο στο δάχτυλό του.

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!

Ο φυσιοθεραπευτής εφάρμοσε το σπρέι μεταξύ 5-13 Μαρτίου και το Indian Wells έλαβε χώρα από τις 6 έως τις 17 Μαρτίου. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ο φυσιοθεραπευτής έκανε καθημερινά μασάζ στον Σίνερ, με αποτέλεσμα διαδερμική μόλυνση χωρίς να το γνωρίζει.

Ο φυσιοθεραπευτής παρείχε τις απαιτούμενες θεραπείες στον Γιάνικ χωρίς γάντια και σε συνδυασμό με διάφορες δερματικές βλάβες στο σώμα του Γιάνικ προκάλεσε την ακούσια μόλυνση».

«Είμαστε ενθαρρυμένοι που δεν βρέθηκε κανένα σφάλμα ή αμέλεια από την πλευρά του Γιάνικ Σίνερ. Θα θέλαμε επίσης να αναγνωρίσουμε την στιβαρότητα της διαδικασίας έρευνας και την ανεξάρτητη αξιολόγηση των γεγονότων στο πλαίσιο του Προγράμματος Αντιντόπινγκ του τένις, που του επέτρεψαν να συνεχίσει να αγωνίζεται. Αυτό ήταν ένα δύσκολο θέμα για τον Γιάνικ και την ομάδα του και υπογραμμίζει την ανάγκη για τους παίκτες και το επιτελείο τους να προσέχουν τη μέγιστη δυνατή προσοχή στη χρήση προϊόντων ή θεραπειών. Η ακεραιότητα είναι πρωταρχικής σημασίας στο άθλημά μας», αναφέρει η ATP σε ανακοίνωσή της.