Ο WADA δεν ασκεί έφεση για την υπόθεση Σίνερ
i

Ο Γιάνικ Σίνερ / © IMAGO / Xinhua

Ο WADA δεν ασκεί έφεση για την υπόθεση Σίνερ

Πηνελόπη Παπαδήμου 16:16 - 10.09.2024 / Ανανεώθηκε: 17:53 - 10.09.2024

Ο WADA δεν προσφεύγει στο CAS, αλλά η υπόθεση του Γιάνικ Σίνερ δεν έχει κλείσει ακόμη.

Απαλλάχθηκε (προς το παρόν) από κάθε κατηγορία για παράβαση των κανονισμών περί ντόπινγκ ο Γιάνικ Σίνερ. Ο WADA (παγκόσμιος οργανισμός αντιντόπινγκ), όπως αναφέρει η ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera, αποφάσισε να μην ασκήσει έφεση κατά της απόφασης της επιτροπής ακεραιότητας τένις.

Ωστόσο, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, ο παγκόσμιος οργανισμός αντιντόπινγκ ζήτησε πρόσθετα έγγραφα που μεταθέτουν την προθεσμία υποβολής προσφυγής στο CAS. Ως εκ τούτου, η υπόθεση δεν έχει ακόμη κλείσει.

«Ο WADA δεν έχει εφεσιβάλει εναντίον της απόφασης του ΙΤΙΑ (International Tennis Integrity Agency), με την οποία στις 19 Αυγούστου ο αθλητής Γιάνικ Σίνερ απαλλάχθηκε από κάθε ευθύνη για τα δύο θετικά δείγματα στην ουσία Clostebol, τον περασμένο Μάρτιο, για το οποίο έχει παρέλθει το διάστημα των 21ων ημερών που διακαιούται να κάνει έφεση», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Θυμίζουμε ότι ο Γιάνικ Σίνερ, κορυφαίος τενίστας στον κόσμο και νικητής του US Open πριν από λίγες ημέρες, βρέθηκε θετικός σε έλεγχο ντόπινγκ που έγινε κατά τη διάρκεια του Indian Wells. Στον Ιταλό τενίστα δεν επιβλήθηκε ποινή από την επιτροπή ακεραιότητας του τένις, αφού το αρμόδιο όργανο δέχθηκε τις αιτιάσεις του Σίνερ και των δικηγόρων του ότι η επίμαχη ουσία (κλοστεβόλη) πέρασε στον ίδιο μέσω του φυσιοθεραπευτή του. Ωστόσο, δεν μέτρησαν οι βαθμοί που είχε πάρει ο Ιταλός τενίστας από την πορεία του στη διοργάνωση, που έφτασε μέχρι τα ημιτελικά και κλήθηκε να επιστρέψει και το χρηματικό έπαθλο.

Η υπόθεση του Ιταλού τενίστα ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων μεταξύ των αθλητών. Δεν είναι ήταν, μάλιστα, λίγοι εκείνοι που έκαναν λόγο για δύο μέτρα και δύο σταθμά. Ο Νικ Κύργιος χαρακτήρισε «γελοίο» το επιχείρημα των δικηγόρων του Ιταλού ότι η ουσία πέρασε σε εκείνον μέσω του φυσιοθεραπευτή του. Αξίζει να αναφέρουμε ότι πριν το US Open, ο Σίνερ «τελείωσε» τον γιατρό και τον φυσιοθεραπευτή του. Ο γιατρός Ουμπέρτο Φεράρα και ο φυσιοθεραπευτής Τζιάκομο Νάλντι βρέθηκαν εκτός ομάδας του Ιταλού τενίστα.