Όταν ο προπονητής του Σίνερ υπερασπιζόταν τη Χάλεπ για τη δική της υπόθεση ντόπινγκ
i

© IMAGO / ABACAPRESS

Όταν ο προπονητής του Σίνερ υπερασπιζόταν τη Χάλεπ για τη δική της υπόθεση ντόπινγκ

Πηνελόπη Παπαδήμου 17:39 - 21.08.2024 / Ανανεώθηκε: 18:13 - 21.08.2024

Ποιος είναι ο Ντάρεν Κέιχιλ, προπονητής του Γιάνικ Σίνερ, που καθοδηγούσε για χρόνια τη Σιμόνα Χάλεπ, πριν η Ρουμάνα τιμωρηθεί για ντόπινγκ.

Τεράστιες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η υπόθεση του Γιάνικ Σίνερ. Ο Ιταλός τενίστας, Νο.1 στην παγκόσμια κατάταξη βρέθηκε θετικός σε έλεγχο ντόπινγκ κατά τη διάρκεια του Indian Wells, ωστόσο δεν τιμωρήθηκε.

Η ανεξάρτητη αρχή ακεραιότητας του τένις δέχθηκε την αιτιολογία των δικηγόρων του ότι μολύνθηκε από τον φυσιοθεραπευτή του. Ο άνθρωπος που ήταν στην ομάδα του Ιταλού χρησιμοποίησε μία κρέμα (για κόψιμο που είχε στο δάχτυλό του) που περιείχε την απαγορευμένη ουσία κλοστεβόλη και στη συνέχεια η ουσία αυτή πέρασε, σύμφωνα με την αιτιολογία των δικηγόρων, μέσω του μασάζ στον 22χρονο τενίστα. Η μη τιμωρία του Γιάνικ Σίνερ ξεσήκωσε τους περισσότερους εν ενεργεία τενίστες που κάνουν λόγο για δύο μέτρα και δύο σταθμά.

Ο προπονητής του Ιταλού, Ντάρεν Κέιχιλ υπερασπίστηκε τον παίκτη του. Ο Αυστραλός προπονητής, που βρίσκεται στο πλευρό του Σίνερ από το 2022 σημείωσε ότι ο κορυφαίος τενίστας του κόσμου δεν θα έπαιρνε κάτι εν γνώση του.

«Ο Γιάνικ δεν θα έκανε ποτέ τίποτα με πρόθεση. Βρέθηκε σε μια ατυχή κατάσταση. Η αλήθεια αποκαλύφθηκε, δεν έφταιγε και ελπίζω να μπορέσει να το ξεπεράσει, να παίξει και να συνεχίσει να βελτιώνεται», είπε αρχικά ο Αυστραλός προπονητής.

«Τον επηρέασε πολύ αυτή η περιπέτεια, σωματικά και ψυχικά. Είχε αμυγδαλίτιδα πριν τους Ολυμπιακούς και δεν μπόρεσε να πάει. Δεν περιμένουμε καμία τιμωρία. Είμαστε ευγνώμονες που δεν θα του επιβληθεί άλλη ποινή», συμπλήρωσε ο Ντάρεν Κέιχιλ.

Το όνομα του Αυστραλού προπονητή συζητείται έντονα στα κοινωνικά δίκτυα τις τελευταίες ώρες. Ο Ντάρεν Κέιχιλ, που θεωρείται από τους πλέον επιτυχημένους προπονητές στον χώρο του τένις, ήταν αρκετά χρόνια στο πλευρό της Σιμόνα Χάλεπ. Ο Αυστραλός προπονητής ξεκίνησε τη συνεργασία του με τη Ρουμάνα τενίστρια το 2016. Στα τρία περίπου χρόνια που συνεργάστηκαν οι δύο πλευρές, η Χάλεπ έφτασε στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης και κατέκτησε το πρώτο της Grand Slam.

Οι δύο πλευρές ανακοίνωσαν το «διαζύγιό» τους στις αρχές του 2019 και ξεκίνησαν και πάλι τη συνεργασία τους το φθινόπωρο του ίδιου έτους. Το 2021 ο Ντάρεν Κέιχιλ σταμάτησε να είναι προπονητής της Σιμόνα Χάλεπ. Η Ρουμάνα τενίστρια βρέθηκε θετική σε έλεγχο ντόπινγκ έναν περίπου χρόνο αργότερα σε δείγμα που έδωσε κατά τη διάρκεια του US Open.

Τότε, είχε τιμωρηθεί με αγωνιστικό αποκλεισμό από κάθε αγωνιστική δραστηριότητα για τέσσερα χρόνια, ποινή που μειώθηκε αργότερα σε 9 μήνες. Ο Κέιχιλ ήταν από εκείνους που είχε υποστηρίξει την αθωότητα της Χάλεπ.

«Πρώτα απ' όλα, δεν υπάρχει περίπτωση η Σιμόνα να έχει πάρει κάτι που ήταν στη λίστα απαγορευμένων ουσιών, καμία. Η ακεραιότητα της Χάλεπ είναι αδιαπραγμάτευτη, σέβεται το παιχνίδι και έχει πάντα τα πόδια της στο έδαφος. Την πιστεύω. Δεν μπορώ να πω περισσότερα γι' αυτό το θέμα. Στέκομαι στο πλευρό της Σιμόνα», σημείωσε ο Ντάρεν Κέιχιλ.

Ποιος είναι, όμως, ο Ντάρεν Κέιχιλ;

Γεννημένος το 1965 στην Αδελαΐδα της Αυστραλίας, ο Ντάρεν Κέιχιλ έφτασε μέχρι το Νο.22 της παγκόσμιας κατάταξης στο τένις. Η καλύτερή του πορεία σε major ήταν στο US Open το 1988 όταν έφτασε μέχρι τα ημιτελικά. Ο Κέιχιλ κατέκτησε δύο τίτλους στην επαγγελματική του καριέρα στα κορτ.

Ό,τι δεν κατάφερε ως παίκτης, ο Αυστραλός το πέτυχε ως προπονητής. Μετά την αποχώρησή του, ο Κέιχιλ ξεκίνησε την καθοδήγηση του Λέιτον Χιούιτ, οδηγώντας τον μέχρι την κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης και στην κατάκτηση του US Open το 2001. Στη συνέχεια, ο Αυστραλός ανέλαβε τον Αντρέ Αγκάσι, που υπό τις οδηγίες του Κέιχιλ ανέβηκε πάλι στο Νο.1 του κόσμου.

Η πορεία του Κέιχιλ περιλαμβάνει πολλά σπουδαία ονόματα όπως ο Άντι Μάρεϊ, Άνα Ιβάνοβιτς, Φερνάντο Βερδάσκο, Ντανιέλα Χαντούτσκοβα, Σοριάνα Κιρστέα και Σιμόνα Χάλεπ. Ο Αυστραλός προπονητής ανέλαβε τον Γιάνικ Σίνερ τον Ιούλιο του 2022 στο πλευρό του Σιμόνε Βανότσι. Με τον Κέιχιλ στο πλευρό του, η καριέρα του Ιταλού εκτοξεύθηκε φτάνοντας στην κατάκτηση του Australian Open το 2024 και στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης. Ο Κέιχιλ μαζί με τον Βανότσι έλαβαν το βραβείο του προπονητή της χρονιάς από την ATP το 2023.

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!