Άνετη επικράτηση και πρόκριση στον επόμενο γύρο για τον Στέφανο Τσιτσιπά (vids)

Στέφανος Τσιτσιπάς

i

© Intime

Άνετη επικράτηση και πρόκριση στον επόμενο γύρο για τον Στέφανο Τσιτσιπά (vids)

Άγγελος Φραγκισκάτος 16:32 - 13.04.2023 / Ανανεώθηκε: 17:08 - 14.08.2024

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς επικράτησε του Νίκολας Τζάρι με 2-0 σετ (6-3) και (6-4) για τους «16» του Monte Carlo Masters.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς με εξαιρετικό ποσοστό στο σερβίς του πανηγύρισε μία άνετη νίκη κόντρα στον Νίκολας Τζαρί με 2-0 σετ (6-3) και (6-4) για τους «16» του Monte Carlo Masters.

Ο Έλληνας τενίστας με αυτή τη νίκη εξασφάλισε τη θέση του στα προημιτελικά της διοργάνωσης, περιμένοντας τον επόμενο αντίπαλό του στο τουρνουά, όπου αναμένεται να είναι ο Τέλιορ Φριτζ ή ο Γίρι Λέχετσκα

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με τους δύο τενίστες να κρατάνε το σερβίς τους. Μέχρι που το λάθος του Τζαρί έφερε το πρώτο break point στον αγώνα για τον Τσιτσιπά, το οποίο ο Χιλιανός έσβησε με καταπληκτικό winner. Μετά από 6 ισοπαλίες ήρθε το 2-2 για τον Χιλιανό τενίστα, με τον Στέφανο να συνεχίζει να έχει καλά ποσοστά στο σερβίς του, με αποτέλεσμα στη συνέχεια να φτάσει στο break από ένα λάθος του αντιπάλου του.

Ο Έλληνας τενίστας δεν σταμάτησε να σερβίρει καλά στο ματς, φτάνοντας στο 5-2. Ωστόσο μετά από πολλά συνεχόμενα λάθη του Τζαρί ο Τσιτσιπάς βρέθηκε με τριπλό set point. Τελικά ο Χιλιανός κράτησε το σερβίς και έμεινε ζωντανός στο σετ (5-3). Ο 24χρονος δυσκολεύτηκε αλλά τελικά κατέκτησε το πρώτο σετ με 6-3. 

Ο Στέφανος προηγήθηκε στο δεύτερο σετ με 0-40, αλλά ο Τζαρί κράτησε το σερβίς του. Τα άστοχα του backhand Χιλιανού έφεραν την ισοφάριση (1-1), με τον Τζάρι να παίρνει προβάδισμα με 2-1 και να βρίσκει το πρώτο του break point στο ματς. Ωστόσο έχασε δύο ευκαιρίες και ο Στέφανος ισοφάρισε σε 2-2.  Στη συνέχεια ο Έλληνας τενίστας έκανε break και κράτησε το σερβίς του για να προηγηθεί με 4-2. Έπειτα κράτησε το σερβίς του, φτάνοντας με αυτό τον τρόπο στη νίκη με 6-4.

Tags: