Αναβλήθηκε ο αγώνας του Τσιτσιπά
i

© IMAGO / pepphoto

Αναβλήθηκε ο αγώνας του Τσιτσιπά

Πηνελόπη Παπαδήμου 11:55 - 06.10.2024 / Ανανεώθηκε: 12:09 - 06.10.2024

Η βροχή που έπεφτε στη Σανγκάη δεν επέτρεψε τη διεξαγωγή του αγώνα του Στέφανου Τσιτσιπά με τον Αλεξάντρ Μουλέρ την Κυριακή.

Η βροχή έφερε αναβολή στην αναμέτρηση του Στέφανου Τσιτσιπά με τον Αλεξάντρ Μουλέρ για τον τρίτο γύρο του τουρνουά της Σανγκάης. Οι κακές καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην πόλη της Κίνας έφεραν τα πάνω κάτω στον σχεδιασμό των διοργανωτών του προτελευταίου Masters της σεζόν.

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας επρόκειτο να αντιμετωπίσει τον Γάλλο στο show court 3 μετά την ολοκλήρωση του αγώνα του Φριτζ με τον Άτμαν. Ο Αμερικανός προηγήθηκε 4-3 στο πρώτο σετ, προτού η βροχή διακόψει τον αγώνα το βράδυ του Σαββάτου.

Ωστόσο, στο επικαιροποιημένο πρόγραμμα που εκδόθηκε, ο αγώνας του Στέφανου Τσιτσιπά με τον Αλεξάντρ Μουλέρ αντικαταστάθηκε από εκείνο του Φράνσις Τιάφο με τον Γι Ζου. Μέχρι αυτή την ώρα, πάντως υπάρχει δράση μόνο στο κεντρικό κορτ, όπου διαθέτει οροφή. Η αναμέτρηση του κορυφαίου Έλληνα τενίστα με τον Γάλλο αντίπαλό του θα γίνει τη Δευτέρα, καιρού επιτρέποντος.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο νικητής του ζευγαριού του Στέφανου Τσιτσιπά με τον Αλεξάντρ Μουλέρ θα αντιμετωπίσει στη φάση των «16» τον Ντανίλ Μεντβέντεφ. Ο Ρώσος τενίστας νίκησε με ανατροπή με τον Ματέο Αρνάλντι.

Τι σημαίνει το 7784 που έγραψε στην κάμερα ο Τσιτσιπάς μετά τη νίκη στην πρεμιέρα του στο Shanghai Masters
ΤΕΝΙΣ

12:17 - 04.10.2024

Τι σημαίνει το 7784 που έγραψε στην κάμερα ο Τσιτσιπάς μετά τη νίκη στην πρεμιέρα του στο Shanghai Masters

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς πανηγύρισε με έναν ιδιαίτερο τρόπο τη νίκη του επί του Κέι Νισικόρι, υπογράφοντας την κάμερα του αγώνα. Τι συμβολίζει το 7784 που έγραψε ο 26χρονος Έλληνας πρωταθλητής.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς αναζητά ένα καλό κλείσιμο στη φετινή σεζόν, που θα τον φέρει και πάλι στο ATP Finals, όπου συμμετέχουν οι οκτώ καλύτεροι τενίστες στο race. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας είναι στη θέση Νο.11 μετά την απόσυρση του Χούμπερτ Χούρκατς από τη Σανγκάη και απέχει 560 βαθμούς από τον Άλεξ ντε Μινόρ που είναι όγδοος.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κυνηγά την έκτη διαδοχική συμμετοχή του στο ATP Finals, που γίνεται και φέτος στο Τορίνο. Ο Έλληνας αθλητής είχε κατακτήσει το τρόπαιο στην πρώτη του συμμετοχή του 2019. Στον τελικό είχε νικήσει τον Ντόμινικ Τιμ. Αξίζει να αναφέρουμε ότι τρεις τενίστες έχουν πάρει μέχρι στιγμής την πρόκριση στο ATP Finals, που είναι προγραμματισμένο για τις 10-17 Νοεμβρίου. Πρόκειται για τους Γιάνικ Σίνερ, Κάρλος Αλκαράθ και Αλεξάντερ Ζβέφερ.