Στέφανος Τσιτσιπάς: «Δεν είμαι ο παίκτης που ήμουν πριν»

Στέφανος Τσιτσιπάς

i

© Intime

Στέφανος Τσιτσιπάς: «Δεν είμαι ο παίκτης που ήμουν πριν»

Νεφέλη Μπισμπίκη • 13:19 - 28.08.2024 / Ανανεώθηκε: 13:19 - 28.08.2024

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς γνώρισε την ήττα από τον Θανάση Κοκκινάκη στο US Open και στην συνέντευξη Τύπου δεν δίστασε να αποκαλύψει ότι δεν βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο με πριν.

Το US Open τελείωσε πρόωρα για τον Στέφανο Τσιτσιπά. Η εμφάνισή του ήταν απογοητευτική, με αποτέλεσμα την ήττα από τον Θανάση Κοκκινάκη, με 3-1 σετ. Είναι η δεύτερη φορά που αποκλείεται από τον πρώτο γύρο στο συγκεκριμένο τουρνουά, ενώ στην συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε αμέσως μετά τον αγώνα, φάνηκε να έχει πλήρη επίγνωση της αγωνιστικής αλλά και της ψυχολογικής του κατάστασης.

«Δεν είμαι ο παίκτης που ήμουν πριν», δήλωσε.

«Θυμάμαι τον εαυτό μου να παίζει όταν ήμουν νεότερος, έπαιζα με αδρεναλίνη στο γήπεδο, νιώθοντας ότι η ζωή μου εξαρτάται από τον αγώνα. Και αυτά τα πράγματα νιώθω ότι έχουν ξεθωριάσει, και ας πούμε ότι το επίπεδο συνέπειάς μου δεν είναι τόσο υψηλό».

«Θυμάμαι ακόμη ότι η συγκέντρωσή μου ήταν στο υψηλότερο σημείο της, στο αποκορύφωμά της, τότε, και αυτό είναι κάτι που ένιωσα ότι έχει πέσει λίγο. Ξέρω ότι ακούγεται περίεργο, αλλά νιώθω ότι χρειάζομαι την όρεξη για να αποκτήσω ξανά την πείνα που είχα τότε».

Ερωτηθείς αν έχει νιώθει ψυχολογική όσο και σωματικά κούραση, απάντησε:

«Πραγματικά δεν ξέρω. Δεν είμαι ειδικός, δεν είμαι ψυχολόγος ή ψυχίατρος, αλλά είχα αυτές τις συζητήσεις στο παρελθόν με μερικούς από τους ανθρώπους με τους οποίους έχω μιλήσει και νιώθω ότι υπάρχει κάτι σαν μακροχρόνια εξουθένωση. Το νιώθω ήδη από την αρχή της χρονιάς. Ανεξάρτητα από το αν το σταματήσεις ή όχι, έχει ήδη συμβεί και δεν πρόκειται να αλλάξει μόνο και μόνο λόγω των διακοπών ή της απουσίας από τα γήπεδα. Νιώθω ότι είναι κάτι που στην πραγματικότητα έχει συνέχεια, ανεξάρτητα από το αν είμαι εκτός τένις ή όχι».

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!