Καθάρισε και τον Αρνάλντι κι έφυγε για τα προημιτελικά ο Τσιτσιπάς

Καθάρισε και τον Αρνάλντι κι έφυγε για τα προημιτελικά ο Τσιτσιπάς

Sportal newsroom 17:06 - 02.06.2024 / Ανανεώθηκε: 18:50 - 02.06.2024

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έχασε το πρώτο σετ, αλλά στη συνέχεια ήταν εκπληκτικός και νίκησε άνετα τον Ιταλό Ματέο Αρνάλντι με 3-1 σετ, παίρνοντας το εισιτήριο για τα προημιτελικά του Roland Garros.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δείχνει να βρίσκεται σ' εξαιρετική κατάσταση.

Στη μονομαχία με τον Ιταλό Ματέο Αρνάλντι για τη φάση των «16» του Roland Garros ο Έλληνας τενίστας έχασε το πρώτο σετ, αλλά στη συνέχεια βρήκε ρυθμό. Ο Τσιτσιπάς είχε εκπληκτικά χτυπήματα, δυνατό κι εύστοχο σερβίς κι έφτασε με χαρακτηριστική άνεση στη νίκη-πρόκριση με 3-1. Έχασε το πρώτο με 3-6, απάντησε με 7-6 σε ένα δραματικό σετ και ο Αρνάλντι δεν είχε άλλα ψυχικά αποθέματα. Ο Τσιτσιπάς πήρε τα άλλα δύο σετ με 6-2, 6-2 κι επικράτησε σε 3 ώρες και 11 λεπτά.

Ο Έλληνας τενίστας προκρίθηκε στα προημιτελικά της διοργάνωσης, όπου πιθανότατα θα αντιμευτωπίσει την ερχόμενη Τρίτη τον Αλκαράθ. Την ίδια ώρα που έπαιρνε τη νίκη ο Τσιτσιπάς ήταν μπροστά στα σετ με 2-0 του Αλιασίμ.

Το πρώτο σετ δεν ξεκίνησε καλά για τον Τσιτσιπάς, ο οποίος έκανε αρκετά λάθη, τα οποία εκμεταλλεύτηκε ο Ιταλός. Με αποτέλεσμα να βρεθεί πίσω με 1-4. Στη συνέχεια ο Έλληνας πήγε να βγάλει αντίδραση, μειώνοντας σε 5-3, αλλά τελικά ο Αρνάλντι πήρε το πρώτο σετ με 6-3 μέσα σε 35 λεπτά.

Στο δεύτερο σετ ο Ιταλός έκανε δύο μπρέικ και βρέθηκε μπροστά με 3-2 game. Από την άλλη ο Τσιτσιπάς δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί τα μπρέικ πόιντ που είχε κατά τη διάρκεια του σετ. Στη συνέχεια ο Στέφανος έβγαλε καλές επιστροφές, ήταν καλύτερος στις λεπτομέρειες και ισοφάρισε από 5-3 σε 5-5. Τελικά έκανε το 1-1 στο τάι μπρέικ με 6-7(4).

Ο Έλληνας τενίστας στο τρίτο σετ βρήκε τον εαυτό του. Έπαιξε εκπληκτικό τένις και με δύο break έφτασε άνετα στο 5-1! Το ότι δεν πέτυχε ένα ακόμα break δεν είχε σημασία, αφού όταν πήρε το σέρβις, καθάρισε το σετ με συνοπτικές διαδικασίες κι έφτασε με περίπατο στο 2-1 με 6-2.

Ο Στέφανος είχε βρει ρυθμό και στο τέταρτο σετ ξεκίνησε με break κι ενώ ο Ιταλός τενίστας είχε το πλεονέκτημα στο σερβίς. Ο Τσιτσιπάς πήρε την ισοπαλία, το πλεονέκτημα κι έφτασε στο break για το 1-0. Με χαρακτηριστική άνεση πήρε και το game με το δικό του σερβίς για το 2-0.

Ο απίθανος πόντος του Τσιτσιπά – Άφωνος ο αντίπαλός του, απλά τον χειροκρότησε (vid)
ΤΕΝΙΣ

16:15 - 02.06.2024

Ο απίθανος πόντος του Τσιτσιπά – Άφωνος ο αντίπαλός του, απλά τον χειροκρότησε (vid)

O Στέφανος Τσιτσιπάς αντιμετωπίζει τον Ματέο Αρνάλντι για τη φάση των «16» του Ρολάντ Γκαρός και σε έναν πόντο που πήρε, ξεσήκωσε τα πλήθη και ανάγκασε τον αντίπαλό του να τον χειροκροτήσει!

Ο Τσιτσιπάς έδειχνε να βρίσκεται σε εκπληκτική κατάσταση κι έκανε ένα ακόμα break με τρομερά χτυπήματα για το 3-0! Ο Έλληνας τενίστας στο δικό του σερβίς αν κι έκανε λάθη κατάφερε να σπάσει δύο πλεονεκτήματα του Αρνάλντι κι ανέβασε το σκορ στο 4-0.

Ο Αρνάλντι μείωσε άνετα σε 4-1, αλλά ο Τσιτσιπάς κράτησε το σερβίς για το 5-1. Ο Αρνάλντι μείωσε σε 5-2, αλλά ο Τσιτσιπάς κράτησε και πάλι το σερβίς του κι έφτασε στη νίκη με 6-2 και 3-1 σετ.