Ο Αλκαράθ στον δρόμο του Τσιτσιπά - Πότε θα γίνει ο προημιτελικός

Ο Αλκαράθ στον δρόμο του Τσιτσιπά - Πότε θα γίνει ο προημιτελικός

Sportal newsroom 17:41 - 02.06.2024 / Ανανεώθηκε: 18:50 - 02.06.2024

Ο Κάρλος Αλκαράθ νίκησε άνετα 3-0 σετ τον Αλιασίμ και θ' αντιμετωπίσει τον Στέφανο Τσιτσιπά την ερχόμενη Τρίτη.

Ο εκπληκτικός νεαρός τενίστας Κάρλος Αλκαράθ είναι ο επόμενος αντίπαλος του Στέφανου Τσιτσιπά.

Ο 21χρονος Ισπανός νίκησε άνετα με 3-0 σετ τον Γάλλο Ογέρ-Αλιασίμ στη φάση των «16» του Roland Garros. Επικράτησε 6-3, 6-3, 6-1 κι έτσι θα βρεθεί στον δρόμο του Έλληνα τενίστα.

Η αναμέτρηση του Τσιτσιπά με τον Αλκαράθ θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τρίτη. Ασφαλώς, η αποστολή του Τσιτσιπά δεν θα είναι εύκολη κόντρα στον εκπληκτικό Ισπανό, ο οποίος πέρσι κατέκτησε το Wimbledon.

Αυτή θα είναι η έκτη φορά που θα συναντηθεί ο Τσιτσιπάς με τον Αλκαράθ, ο οποίος πανηγύρισε και τις προηγούμενες πέντε φορές.

Ο Τσιτσιπάς θυμίζουμε ότι νωρίτερα, επικράτησε 3-1 σετ του Ιταλού Ματέο Αρνάλντι. Βρέθηκε να χάνει 1-0 σετ με 6-3, αλλά πήρε το δεύτερο με 7-6 και στη συνέχεια έφτασε άνετα στη νίκη με 6-2, 6-2.

Ο Αλκαράθ έως τώρα έχασε μόνο ένα σετ σε τέσσερα παιχνίδια. Αυτό από τον Γέσπετ ντε Γιονγκ στον δεύτερο γύρο. Στους δύο τελευταίους του αγώνες αντιμετώπισε δύο τενίστας στο Top 30, τον Σεμπαστιάν Κόρντα και τον Ογέρ Αλιασίμ και δεν τους άφησε να πάρουν χωρίς να τους επιτρέψει να σετ.

Κόντρα στον Αλιασίμ δέχθηκε break στο πρώτο game, αλλά είχε απάντηση κι έφτασε στο 6-3. Στο δεύτερο σετ είχε δύο break κι επικράτησε άνετα 6-3.

Ο Αλιασίμ δεν μπορούσε να προβάλλει αντίσταση κι έτσι ηττήθηκε από τον Αλκαράθ σε 2 ώρες και 20 λεπτά.

Για τρίτη σερί χρονιά, λοιπόν, ο Αλκαράθ πέρασε στα προημιτελικά του Roland Garros. Πέρσι έκανε την καλύτερη πορεία του, αλλά αποκλείστηκε στα ημιτελικά από τον σπουδαίο Νόβακ Τζόκοβιτς. Αυτός θα είναι ο 8ος προημιτελικός του σε Grand Slam, στα 21 του μόλις χρόνια, ενώ θα διεκδικήσει την πέμπτη πρόκρισή του σε ημιτελικό (4-3 νίκες στους προημιτελικούς μέχρι στιγμής).

Ο Αλκαράθ από τον Τσιτσιπά σε πέντε αγώνες μέχρι στιγμής έχει χάσει μόνο τρία σετ.