Ο Μίκελσεν πρώτος αντίπαλος του Τσιτσιπά στο Τόκιο

Στέφανος Τσιτσιπάς

i

© IMAGO / Photo Players Images

Ο Μίκελσεν πρώτος αντίπαλος του Τσιτσιπά στο Τόκιο

Πηνελόπη Παπαδήμου 18:29 - 24.09.2024 / Ανανεώθηκε: 18:29 - 24.09.2024

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα αντιμετωπίσει τον Άλεξ Μίκελσεν στον πρώτο του αγώνα του τουρνουά του Τόκιο.

Ο Αμερικανός Άλεξ Μίκελσεν είναι ο πρώτος αντίπαλος του Στέφανου Τσιτσιπά στο τουρνουά του Τόκιο. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας επιστρέφει σταδιακά στην αγωνιστική δράση, αφού μετά το Laver Cup θα πάρει μέρος στο 500άρι τουρνουά της πρωτεύουσας της Ιαπωνίας.

Ο Μίκελσεν πήρε το εισιτήριο για το κυρίως ταμπλό μετά τη νίκη του επί του Μπόρνα Τσόριτς με 6-3, 6-3. Οι δύο τενίστες θα αναμετρηθούν για πρώτη φορά στην καριέρα του.

Ο νικητής του αγώνα θα βρει στον δεύτερο γύρο τον νικητή του αγώνα Τόμας Μάρτιν Ετσεβερί – Κρίστοφερ Ο’Κόνελ. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο Νο.12 του Race για την πρόκριση στη ATP Finals.

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας θα χρειαστεί αρκετούς βαθμούς προκειμένου να προλάβει και να δώσει το «παρών» στο τελευταίο μεγάλο ραντεβού στη σεζόν στο Τορίνο 10-17 Νοεμβρίου. Οι πιο πρόσφατοι αγώνες του Στέφανου Τσιτσιπά ήταν στο Laver Cup του Βερολίνου.

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας νίκησε στα δύο σετ τον Θανάση Κοκκινάκη στον πρώτο του αγώνα μετά τον τραυματισμό που τον κράτησε εκτός Davis Cup. Στο διπλό ο 26χρονος τενίστας είχε παρτενέρ τον Κάσπερ Ρουντ. Το ευρωπαϊκό δίδυμο ηττήθηκε 6-1, 6-2 από τους Μπεν Σέλτον και Αλεχάνδρο Ταμπίλο σε 62 λεπτά. Με εκείνη τη νίκη η Team World έκανε το 8-4 απέναντι στην ομάδα της Ευρώπη. Το τρόπαιο, ωστόσο, κατέληξε στην Team Europe που έκανε τρομερή ανατροπή την τρίτη και τελευταία ημέρα της διοργάνωσης. Ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ με τη νίκη του κόντρα στον Φράνσις Τιάφο έδωσε ελπίδα στην Ευρώπη, που εξασφάλισε το τρόπαιο μετά την επικράτηση του Κάρλος Αλκαράθ κόντρα στον Τέιλορ Φριτζ.

Θυμίζουμε ότι ο Στέφανος Τσιτσιπάς απέσυρε τη συμμετοχή του από το Davis Cup και τους αγώνες της Εθνικής απέναντι στη Σερβία στο Βελιγράδι, εξαιτίας προβλήματος τραυματισμού που αντιμετώπιζε στον ώμο. Ωστόσο, στο Βερολίνο ο 26χρονος τενίστας έδειξε να επανέρχεται σταδιακά σε πολύ καλό αγωνιστικό επίπεδο.