O Τσιτσιπάς στο πρώτο τουρνουά χωρίς τον πατέρα του αντιμετωπίζει τον Στρουφ - Ποιος θα είναι στο box του
i

© imago

O Τσιτσιπάς στο πρώτο τουρνουά χωρίς τον πατέρα του αντιμετωπίζει τον Στρουφ - Ποιος θα είναι στο box του

Sportal newsroom 08:52 - 14.08.2024 / Ανανεώθηκε: 09:34 - 14.08.2024

Αγωνιστική δράση για τον Στέφανο Τσιτσιπά, ο οποίος το απόγευμα της Τετάρτης (14/8, 17:00, Cosmote Sports 6) θα αναμετρηθεί στη φάση των «64» του Cincinnati Masters με τον Γερμανό, Γιαν-Λέναρντ Στρουφ. Είναι η πρώτη φορά που ο Έλληνας τενίστας θα αγωνιστεί χωρίς καθοδηγητή τον πατέρα και τέως προπονητή του, Απόστολο Τσιτσιπά.

Στο Οχάιο των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής βρίσκεται ο Στέφανος Τσιτσιπάς, λίγες μέρες μετά τα 26α του γενέθλια και αυτή τη φορά δεν είναι μαζί του ο πατέρας του.

Ο Έλληνας τενίστας, αφού πρώτα δημιούργησε έντονο αρνητικό φορτίο στο... πρόσωπό του (από την κοινή γνώμη), λόγω του τρόπου με τον οποίο εκφράστηκε προς τον Απόστολο Τσιτσιπά, ο οποίος εκτός από γονιός του ήταν μέχρι πρότινος και προπονητής του, αποφάσισε να περιορίσει τον ρόλο του. Και επειδή πατέρας του δεν γίνεται να μην συνεχίσει να είναι, απλώς πλέον δεν είναι και προπονητής του.

Τέσσερα χρόνια πριν: Όταν ο Στέφανος Τσιτσιπάς πήγε να χτυπήσει τον πατέρα του με τη ρακέτα και τον ανάγκασε να φύγει (vid)
ΤΕΝΙΣ

11:44 - 09.08.2024

Τέσσερα χρόνια πριν: Όταν ο Στέφανος Τσιτσιπάς πήγε να χτυπήσει τον πατέρα του με τη ρακέτα και τον ανάγκασε να φύγει (vid)

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς επιτέθηκε φραστικά στον πατέρα του κατά τη διάρκεια του αγώνα με τον Κέι Νισικόρι, ωστόσο δεν είναι η πρώτη φορά που του συμπεριφέρεται άσχημα. Πριν από τέσσερα χρόνια ο Έλληνας τενίστας τον είχε τραυματίσει κατά λάθος με τη ρακέτα του.

Έτσι, στο Cincinnati Masters, o Τσιτσιπάς για πρώτη φορά θα αγωνιστεί έχοντας ως συμβουλάτορα-καθοδηγητή τον Δημήτρη Χατζηνικολάου. Αυτός ανέλαβε χρέη υπηρεσιακού (απ' ότι φαίνεται) προπονητή και οι δυο τους θα κάνουν πρεμιέρα το απόγευμα της Τετάρτης (14/8, 17:00, Cosmote Sports 6). Την μέρα και την ώρα δηλαδή, που ο Στέφανος Τσιτσιπάς, No 11 της παγκόσμιας κατάταξης, θα αντιμετωπίσει τον Γερμανό, Γιαν-Λέναρντ Στρουφ (Νο 36) στη φάση των «64» του τουρνουά.

Το Cincinnati Masters για το 2024, ξεκίνησε στις 11 Αυγούστου με τον προκριματικό γύρο και την Τρίτη (12/4) ξεκίνησε το κύριο... μενού. Ο Λορέντζο Μουσέτι (Νο 14 της παγκόσμιας κατάταξης) νίκησε δύσκολα τον Περουβιανό Νικολά Τζαρί, ενώ ο Αμερικανός Μπεν Σέλτον (Νο 12) επικράτησε στο όριο αλλά με 2-0 σετ του συμπατριώτη του Ρέιλι Οπέλκα. Αυτά ήταν τα δυο πιο σημαντικά ματς της πρώτης μέρας του Round 64 ενώ σήμερα Τετάρτη πέραν του αγώνα του Τσιτσιπά με τον Στρουφ το πρόγραμμα περιλαμβάνει άλλες 11 κόντρες.

Στη φάση των «32», που ξεκινάει την Πέμπτη (15/8) έχουν προκριθεί ήδη ο Κάρλος Αλκαράθ (Νο 2), ο οποίος περιμένει να μάθει τον αντίπαλό του, ενώ ο Αλεξάντερ Σβέρεφ (Νο3) θα αντιμετωπίσει τον Κάρεν Χατσάνοβ και ο Αντρέι Ρούμπλεφ (Νο 6) τον Ζανγκ Ζιζέν.