Πρόωρος αποκλεισμός για τον Τσιτσιπά στο US Open

Φωτ. IMAGO

i

© Imago

Πρόωρος αποκλεισμός για τον Τσιτσιπά στο US Open

Sportal newsroom 22:06 - 27.08.2024 / Ανανεώθηκε: 22:25 - 27.08.2024

Μετά από μία «μάχη» περίπου τεσσάρων ωρών, ο Στέφανος Τσιτσιπάς ηττήθηκε με 3-1 σετ από τον Θανάση Κοκκινάκη στην πρεμιέρα του US Open και είπε πρόωρο αντίο στο τουρνουά.

Μέτρια εμφάνιση και πρόωρος αποκλεισμός για τον Στέφανο Τσιτσιπά στο US Open! Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας δεν ήταν καλός και γνώρισε την ήττα από τον Θανάση Κοκκινάκη με 3-1 σετ (6-7, 6-4, 3-6, 5-7) στην πρεμιέρα του τουρνουά, με αποτέλεσμα να πει αντίο στη Νέα Υόρκη.

Με εξαίρεση το 2ο σετ, όταν παρουσιάστηκε βελτιωμένος ο Στέφανος Τσιτσιπάς ακολουθούσε μέχρι τα... μισά κάθε σετ και εν συνεχεία έχανε τη συγκέντρωσή του. Κι αφού είχε κάνει το 1-1 και έχασε το 3ο σετ, στο 4ο και τελευταίο σετ βρέθηκε από το υπέρ του 5-4 να χάνει με 5-7.

Ο Τσιτσιπάς θα αγωνιστεί τώρα στο μεικτό του US Open μαζί με την Πάολα Μπαντόσα απέναντι στο ζευγάρι των Σαντιάγκο Γκονσάλες και Γκιουλιάνα Όλμος από το Μεξικό.

Ο Θανάσης Κοκκινάκης, στο 1ο σετ άντεξε στην αντεπίθεση του Έλληνα στο tie break και με 7-5 κατέκτησε έκανε το 1-0 στα σετ. Ωστόσο, ο Στέφανος Τσιτσιπάς παρουσιάστηκε βελτιωμένος στο 2ο σετ, προηγήθηκε με 5-4 για να κάνει και το 6-4 και να ισοφαρίσει σε 1-1.

Στο 3ο σετ, ο Ελληνοαυστραλός τενίστας προηγήθηκε με 2-3, ο Τσιτσιπάς απάντησε στο επόμενο game για το 3-3, αλλά με σερί 3-0 στα games που ακολούθησαν ο Κοκκινάκης έκανε το 3-6 και προσπέρασε με 2-1 στα σετ. Και στο 4ο και τελευταίο σετ έγινα μάχη. Ο Έλληνας τενίστας προσπέρασε με 5-4 και όλα έδειχναν πως θα μπορούσε να ισοφαρίσει σε 2-2 σετ, αλλά ο Θανάσης Κοκκινάκης έκανε νέο 3-0 σερί για να «καθαρίσει» την πρόκριση και να θέσει εκτός US Open τον Στέφανο Τσιτσιπά.

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!