Στο Βερολίνο για τους αγώνες του Laver Cup ο Τσιτσιπάς

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς

i

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς / © IMAGO / USA TODAY Network

Στο Βερολίνο για τους αγώνες του Laver Cup ο Τσιτσιπάς

Πηνελόπη Παπαδήμου 16:55 - 17.09.2024 / Ανανεώθηκε: 17:18 - 17.09.2024

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έφτασε στο Βερολίνο την Τρίτη προκειμένου να πάρει μέρος στο Laver Cup.

Έτοιμος για την επιστροφή του στην αγωνιστική δράση είναι ο Στέφανος Τσιτσιπάς. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας όλων των εποχών έφτασε στο Βερολίνο την Τρίτη προκειμένου να λάβει μέρος στους αγώνες του Laver Cup.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έχει να αγωνιστεί από το US Open. Ο 26χρονος τενίστας αποκλείστηκε στον πρώτο γύρο από τον Θανάση Κοκκινάκη. Ωστόσο, αποκόμισε πρόβλημα τραυματισμού στην πλάτη που δεν του επέτρεψε να ενισχύσει την Εθνική ομάδα στους αγώνες του Davis Cup με αντίπαλο τη Σερβία στο Βελιγράδι. Οι «πλάβι» πήραν τη νίκη χωρίς προβλήματα, προκρίθηκαν στους qualifiers του 2025 και θα έχουν την ευκαιρία να διεκδικήσουν τον τίτλο.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς προπονήθηκε στην ακαδημία Μουράτογλου, μαζί με τον Κερέι Αμπακάρ (τεχνικό διευθυντής στης Ακαδημίας), δείχνοντας ότι έχει ξεπεράσει τον τραυματισμό του. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας όλων των εποχών, που την περασμένη Κυριακή ήταν προσκεκλημένος της Τζένοα, θα ενσωματωθεί στην Team Europe.

Η ομάδα της Ευρώπης απαρτίζεται μαζί με τον Στέφανο Τσιτσιπά από τους Κάρλος Αλκαράθ, Αλεξάντερ Ζβέρεφ, Ντανιίλ Μεντβέντεφ, Κάσπερ Ρουντ και Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ. Οι δύο αναπληρωματικοί είναι ο Γιαν Λέναρντ Στρουφ και ο Φλάβιο Κομπόλι. Θυμίζουμε ότι στην ομάδα της Ευρώπης βρισκόταν και ο Ράφα Ναδάλ που απέσυρε τη συμμετοχή του πριν από λίγες ημέρες.

Η Team Europe θα αντιμετωπίσει για 7η φορά την Team World, που αποτελείται από τους Τέιλορ Φριτς, Φράνσις Τιάφο, Μπεν Σέλτον, Αλεχάνδρο Ταβίλο, Φραντσίσκο Τσερούντολο και Θανάση Κοκκινάκη. Η διοργάνωση του Βερολίνου έχει ιστορικό χαρακτήρα αφού θα είναι αρχηγοί για τελευταία φορά ο Μπιορν Μποργκ (Ευρώπη) και ο Τζον ΜάκΕνρο (Κόσμος). Από το 2025 ο Γιάνικ Νοά και ο Άντρε Αγκάσι θα τους αντικαταστήσουν.

Η team World αναζητά την τρίτη διαδοχική κατάκτηση του Laver Cup. Η ομάδα της Ευρώπης μετράει τέσσερις σερί κατακτήσεις. Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο Στέφανος Τσιτσιπάς είναι στο ρόστερ της ομάδας της Ευρώπης για τέταρτη χρονιά.