Τσιτσιπάς: «Να κάνω τον Αλκαράθ να νιώσει άβολα» - Η απάντηση του Ισπανού τενίστα (vid)
i

©Photo by Frey/TPN/Getty Images

Τσιτσιπάς: «Να κάνω τον Αλκαράθ να νιώσει άβολα» - Η απάντηση του Ισπανού τενίστα (vid)

Sportal newsroom 18:47 - 02.06.2024 / Ανανεώθηκε: 19:09 - 02.06.2024

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μίλησε για τη δύσκολη αποστολή που τον περιμένει στα προημιτελικά του Rolald Garros με τον Κάρλος Αλκαράθ.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς νίκησε με ανατροπή 3-1 σετ τον Ιταλό Ματέο Αρνάλντι και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Roland Garros, όπου θ’ αντιμετωπίσει τον Ισπανό σούπερ σταρ Κάρλος Αλκαράθ.

Η αποστολή του Έλληνα τενίστα ασφαλώς δεν θα είναι εύκολη. Το παιχνίδι θα διεξαχθεί, εκτός απροόπτου, την ερχόμενη Τρίτη και στις πέντε προηγούμενες συναντήσεις των δύο αθλητών χαμογέλασε σε όλες ο Αλκαρά.

O Τσιτσιπάς μετά την πρόκριση επί του Αρνάλντι σχολίασε: «Έπρεπε να κουνήσω αρκετά τον κ… μου σήμερα! (σ.σ. γέλια). Ήταν μια από τις πιο τρελές ανατροπές που έκανα. Το momentum έμοιαζε να είναι συνεχώς στο μέρος του κι αυτό ήταν πολύ απογοητευτικό για μένα, γιατί ένιωθα πως προσπαθούσα το καλύτερό μου και τίποτα δεν λειτουργούσε.

Το μαχητικό μου πνεύμα ήταν ο λόγος που κατάφερα να επιστρέψω στο ματς σήμερα. Ακόμα και στο 5-3 στο 2ο σετ, ένιωσα ότι μπορούσα να το γυρίσω. Εκείνο το game, που έκανα το break και μείωσα σε 5-4, πήρα τη μεγαλύτερη ευχαρίστηση που μου έχει δώσει το τένις εδώ και αρκετό καιρό!».

Για το γεγονός ότι χρειάστηκε το 9ο break point για να φτάσει στο πρώτο του break δήλωσε: «Ένιωσα πως τα χτυπήματά μου είχαν ποιότητα και υπήρξε ένταση σε κάθε μου απόφαση. Παρόλα αυτά όμως ο Αρνάλντι δεν υποχωρούσε με τίποτα. Είναι ένας από τους μεγαλύτερους μαχητές που έχω αντιμετωπίσει και του αξίζουν τα εύσημα, γιατί με ώθησε στα όριά μου. Είναι από τους δυνατότερους αντιπάλους που είχα στη φετινή χωμάτινη σεζόν και πιστεύω πως θα δούμε πολλά απ' αυτόν στο μέλλον. Ήταν πολύ δυνατός στις κρίσιμες στιγμές και έπρεπε να δουλέψω διπλά απ’ ό,τι συνήθως».

Για τη μονομαχία με τον Αλκαράθ ο Τσιτσιπάς είπε: «Έχει πει στο παρελθόν ότι του αρέσει να παίζει εναντίον μου, ελπίζω αυτή τη φορά να του αρέσει λίγο λιγότερο (γέλια). Ελπίζω να μπορέσω να τον κάνω να νιώσει πιο άβολα αυτή τη φορά, αυτός είναι ο στόχος μου μπαίνοντας στο ματς και ελπίζω πως θα αξιοποιήσω τις ευκαιρίες μου και θα παίξω σε μια ωραία ατμόσφαιρα όπως σήμερα, αυτές είναι οι στιγμές που θέλεις ως τενίστας».

Ο Αλκαράθ λίγο αργότερα νίκησε τον Ογέρ Αλιασίμ άνετα με 3-0 σετ. Έχει χάσει σε τέσσερις αγώνες μόνο ένα σετ και τώρα «απειλεί» ξανά τον Έλληνα τενίστα. Στις δηλώσεις του για την κόντρα με τον Τσιτσιπά τόνισε: «Μου αρέσουν αυτοί οι αγώνες, αυτή η πρόκληση. Έχω δει αγώνες του Στέφανου, παίζει υπέροχο τένις κι έχει αυτοπεποίθηση αυτή τη στιγμή.

Έχω το κλειδί εναντίον του θα προσπαθήσω να του δημιοργήσω πρόβλημα. Θα παίξω για να το ευχαριστηθώ, ανυπομονώ κι ελπίζω να το ευχαριστηθεί και το κοινό».