Τελείωσαν τη δουλειά για τη Σερβία Τζόκοβιτς και Μετζέντοβιτς
i

© IMAGO / Starsport

Τελείωσαν τη δουλειά για τη Σερβία Τζόκοβιτς και Μετζέντοβιτς

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς και ο Χαμάντ Μετζέντοβιτς επικράτησαν στα τρία σετ των Πέτρου Τσιτσιπά και Αριστοτέλη Θάνου και ολοκλήρωσαν τη νίκη της Σερβίας επί της Ελλάδας με 3-0 στο World Group I του Davis Cup.

Η Σερβία έκλεισε με 3-0 το tie με την Ελλάδα στο World Group I του Davis Cup. Στους αγώνες που έγιναν στο Βελιγράδι η «γαλανόλευκη» παρουσιάστηκε χωρίς τον Στέφανο Τσιτσιπά, που αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού. Θυμίζουμε ότι ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας απέσυρε τη συμμετοχή του εξαιτίας θέματος που είχε στην πλάτη, που αποκόμισε από το πρόσφατο US Open.

Το Σάββατο η Σερβία έκανε το 2-0 κόντρα στην Ελλάδα μετά τις νίκες του Κετσμάνοβιτς επί του Αριστοτέλη Θάνου και του Τζόκοβιτς επί του Γιάννη Ξυλά. Στον αγώνα του διπλού ο Νόβακ Τζόκοβιτς και ο Χαμάντ Μετζέντοβιτς επικράτησαν 6-3, 3-6, 6-3 του Πέτρου Τσιτσιπά και του Αριστοτέλη Θάνου και «σφράγισαν» την επικράτηση των γηπεδούχων Σέρβων.

Το ελληνικό δίδυμο ξεκίνησε ιδανικά τον αγώνα και προηγήθηκε 2-0 στο πρώτο σετ. Οι Σέρβοι άρχισαν να βρίσκουν ρυθμό από το τρίτο γκέιμ του αγώνα. Ο Τζόκοβιτς με τον Μετζέντοβιτς πήραν πέντε γκέιμ στη σειρά και από το 3-1 κατάφεραν να κατακτήσουν το πρώτο σετ με 6-3.

Η προσπάθεια των Ελλήνων τενιστών απέδωσε καρπούς στο δεύτερο σετ. Οι Τσιτσιπάς και Θάνος δεν απειλήθηκαν ουσιαστικά στα σερβίς τους. Το «γαλανόλευκο» δίδυμο πέτυχε το πολυπόθητο μπρέικ και προηγήθηκε 5-3 στο σερβίς του Νόβακ Τζόκοβιτς. Στη συνέχεια, οι Έλληνες τενίστες έκλεισαν το δεύτερο σετ χωρίς προβλήματα.

Γιάννης Ξυλάς: Αυτός είναι ο 23χρονος πρωταθλητής Ελλάδας που θα αντιμετωπίσει τον Νόβακ Τζόκοβιτς!
ΤΕΝΙΣ

21:52 - 13.09.2024

Γιάννης Ξυλάς: Αυτός είναι ο 23χρονος πρωταθλητής Ελλάδας που θα αντιμετωπίσει τον Νόβακ Τζόκοβιτς!

Ο Γιάννης Ξυλάς θα αντιμετωπίσει τον Νόβακ Τζόκοβιτς στο Davis Cup το Σάββατο (14/09) και το Sportal σκιαγραφεί το προφίλ του 23χρονου τενίστα που θα αναμετρηθεί με τον «Τζόκερ».

Οι Έλληνες τενίστες κατάφεραν να βάλουν δύσκολα στους Τζόκοβιτς/Μετζέντοβιτς στο τρίτο σετ. Οι Τσιτσιπάς/Θάνος έσβησαν τρία μπρέικ πόιντ και ισοφάρισαν 2-2 ενώ επέστρεψαν από το 0-40 στο έκτο γκέιμ για το 3-3. Ωστόσο, οι Σέρβοι βρήκαν τελικά το μπρέικ στο όγδοο γκέιμ του τρίτου σετ, προηγήθηκαν 5-3 και έκλεισαν τον αγώνα.

Οι Σέρβοι θα είναι έτσι στους qualifiers το 2025 και θα έχουν τη δυνατότητα να διεκδικήσουν τον τίτλο στο Davis Cup. Η ελληνική ομάδα θα αγωνιστεί στα πλέι-οφ του World Group I, όπου αγωνίστηκε και τον περασμένο Φεβρουάριο, διεκδικώντας εκ νέου μια θέση στο World Group I.