Νικητής στη Γερμανία ο Τιάφο

Φράνσις Τιάφο

i

©printscreen

Νικητής στη Γερμανία ο Τιάφο

Άγγελος Φραγκισκάτος 21:00 - 18.06.2023 / Ανανεώθηκε: 15:29 - 14.08.2024

Ο Φράνσις Τιάφο ήταν ο μεγάλος νικητής στον τελικό του γερμανικού τουρνουά, καθώς επικράτησε κόντρα στον Γιαν Λέναρντ Στρουφ με 2-1 σετ.

Μεγάλος νικητής του γερμανικού τουρνουά Boss Open ήταν ο Φράνσις Τιάφο. 

Ο Αμερικανός τενίστας επικράτησε κόντρα στον Γιαν Λέναρντ Στρουφ με 2-1 σετ 4-6, 7-6 (1), 7-6( 8) και κατέκτησε το πρώτο τουρνουά επί της grass season. 

Ο Τιάφο μετά την επικράτηση του στο 250άρι τουρνουά θα μπει στη πρώτη δεκάδα της παγκόσμιας κατάταξης, καθώς θα βρίσκεται στη 10η θέση της βαθμολογίας. 

Στο αγωνιστικό σκέλος ο Τιάφο δεν ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο το ματς, καθώς έφαγε μπρέικ στο 7ο γκέιμ (4-3) και έβαλε γερές βάσεις για την κατάκτηση του πρώτου σετ. Στη συνέχεια και οι δύο τενίστες κράτησαν το σερβίς τους, όπου αυτό είχε ως αποτέλεσμα το σετ να καταλήξει στα χέρια του Γερμανού.

Στο δεύτερο σετ ο Αμερικανός ανέβασε την απόδοσή του, χωρίς όμως να βάλει δύσκολα στο σερβίς του Στρουφ. Ωστόσο ο Τιάφο είχε βρεθεί τρεις φορές σε σετ πόιντ στο 10ο γκέιμ, αλλά ο Γερμανός τενίστας κατάφερε να το σβήσει και να κρατήσει το σερβίς του. 

Έτσι αυτό είχε ως αποτέλεσμα το σετ να οδηγηθεί στο τάι-μπρέικ, στο οποίο ο Τιάφο δεν άφησε κανένα περιθώριο στον αντίπαλό του, καθώς ο Στρουφ κατάφερε να πάρει μόλις ένα πόντο στη διαδικασία του τάι-μπρέικ. Κάπως έτσι ο Αμερικανός έφτασε στην κατάκτηση του δεύτερου σετ (7-6 (1), 

Στο τρίτο και τελευταίο σετ και οι δύο τενίστες κράτησαν το σερβίς τους, δίχως κανένας τους να αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα, με αποτέλεσμα να κριθεί και αυτό στο τάι-μπρέικ. 

Εκεί, οι δύο αθλητές έπαιξαν χωρίς να ρισκάρουν με το παιχνίδι να είναι ισόπαλο (6-6). Ο πρώτος που βρέθηκε σε ματς πόιντ ήταν ο Τιάφο (6-7), ωστόσο ο Στρουφ κατάφερε να ανατρέψει το εις βάρος του σκορ και το ματς να πηγαίνει σε ματς πόιντ (7-6). 

Ο Αμερικανός κατάφερε να σβήσει το ματς πόιντ του Στρουφ και με το σκορ να είναι στο 8-8, πραγματοποίησε ένα σερί που τον βοήθησε να κατακτήσει το γερμανικό τουρνουά.