Πρωταθλήτρια στο Τόκιο η Κουντερμέτοβα

Πρωταθλήτρια στο Τόκιο η Κουντερμέτοβα

Sportal newsroom 11:26 - 01.10.2023 / Ανανεώθηκε: 13:04 - 14.08.2024

Η Βερόνικα Κουντερμέτοβα νίκησε στον τελικό την Τζέσικα Πεγκούλα και κατέκτησε τον τίτλο στο τουρνουά του Τόκιο.

Η Βερόνικα Κουντερμέτοβα αναδείχτηκε πρωταθλήτρια στο τουρνουά του Τόκιο. Η Ρωσίδα τενίστρια επιβλήθηκε με 7-5, 6-1 της Τζέσικα Πεγκούλα και κατέκτησε τον πρώτο τίτλο της για φέτος και δεύτερο στην καριέρα της.

Η Κουντερμέτοβα, που στην πορεία της προς την κατάκτηση του τίτλου απέκλεισε την Ίγκα Σβιόντεκ, έπιασε σπουδαία απόδοση σε όλη τη διάρκεια του τουρνουά. Η 26χρονη Ρωσίδα, που είναι στο Νο.19 της παγκόσμιας κατάταξης πανηγύρισε τον σπουδαιότερο τίτλο στην καριέρα της.

Η Κουντερμέτοβα κυριάρχησε στον τελικό κόντρα στην Πεγκούλα κερδίζοντας τα περισσότερα ράλι. Η Ρωσίδα απώλεσε γρήγορα το προβάδισμα 3-0 που είχε στο πρώτο σετ, αλλά κατάφερε να το κατακτήσει με μπρέικ στο φινάλε.

Με την ψυχολογία στα ύψη από το πρώτο σετ, η Ρωσίδα έκανε περίπατο στο δεύτερο και πήρε τη νίκη μετά από μία ώρα και 25 λεπτά αγώνα. Η Κουντερμέτοβα είχε να γευθεί τη χαρά ενός τίτλου από το 2021 όταν κατέκτησε το τρόπαιο στο Τσάρλεστον.

«Η Τζέσικα είναι σπουδαία αντίπαλος, σπουδαία μαχήτρια και είχα προετοιμαστεί για σκληρή μάχη. Όταν ήμασταν 5-5 στο 1ο σετ, είπα στον εαυτό μου ‘Βερόνικα, πρέπει να πολεμήσεις, πρέπει να κάνεις ότι μπορείς για να κερδίσεις’ και το έκανα», είπε η Ρωσίδα μετά τη νίκη της.

Η Κουντερμέτοβα αναμένεται να ανέβει στο Νο.16 της παγκόσμιας κατάταξης.

Tags: