Σφοδρές αντιδράσεις για «το πιο αμφιλεγόμενο match point στην ιστορία του τένις» - Το σχόλιο του Στέφανου Τσιτσιπά
i

© IMAGO / USA TODAY Network

Σφοδρές αντιδράσεις για «το πιο αμφιλεγόμενο match point στην ιστορία του τένις» - Το σχόλιο του Στέφανου Τσιτσιπά

Πηνελόπη Παπαδήμου 17:44 - 17.08.2024 / Ανανεώθηκε: 18:12 - 17.08.2024

Ο αγώνας του Τζακ Ντρέιπερ με τον Φίλιξ Οζέ Αλιασίμ στο τουρνουά του Σινσινάτι κρίθηκε από μία αμφιλεγόμενη απόφαση του διαιτητή.

Τεράστιες αντιδράσεις στον κόσμο του τένις έχει προκαλέσει ο νικητήριος πόντος του Τζακ Ντρέιπερ στον αγώνα του με τον Φίλιξ Οζέ Αλιασίμ στο τουρνουά του Σινσινάτι. Ο Βρετανός, που απέκλεισε τον Στέφανο Τσιτσιπά, είχε ματς πόιντ στο 5-4 του τρίτου σετ.

Ο Ντρέιπερ έβγαλε ένα απίθανο χτύπημα με βολέ. Ωστόσο, όπως φάνηκε και στην τηλεοπτική μετάδοση στην προσπάθεια του Βρετανού, η μπάλα χτύπησε πρώτα τη ρακέτα, στη συνέχεια βρήκε το έδαφος και ξαναβρήκε τη ρακέτα για να περάσει στην πλευρά του Καναδού.

Παρά το γεγονός ότι το replay ήταν ξεκάθαρο για το αντικανονικό χτύπημα του Ντρέιπερ, ο διαιτητής Κρεγκ Άλενσουορθ έκρινε ότι ο πόντος ήταν καθαρός και έδωσε τη νίκη στον Τζακ Ντρέιπερ. Το βίντεο της φάσης έκανε τον γύρο του διαδικτύου και σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως.

Ανάμεσα στους τενίστες που πήραν θέση ήταν και ο Στέφανος Τσιτσιπάς. Ο Νικ Κύργιος σχολίασε με τη σειρά του ότι οι παίκτες γνωρίζουν, πού χτυπάει η μπάλα καυτηριάζοντας με τον τρόπο αυτό τη στάση του Ντρέιπερ, που δεν παραδέχθηκε ότι ο πόντους ήταν αντικανονικός.

Πάντως η πλειοψηφία των σχολιαστών αναφέρει ότι είναι πλέον ανάγκη να μπει στο βίντεο και στο τένις με ακόμη μεγαλύτερη ακρίβεια στους πόντους και τα χτυπήματα. Δεν είναι λίγοι, μάλιστα, εκείνοι που λένε ότι ο αγώνας του Ντρέιπερ με τον Αλιασίμ θα έχει ιστορικό χαρακτήρα αφού θα οδηγήσει σε αλλαγές.

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!

«Ήμουν πολύ απασχολημένος να τον κοιτάζω», είπε ο Ντρέιπερ κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του στο γήπεδο μετά τον αγώνα. «Δεν είδα τι έγινε. Κοίταξα τον διαιτητή αμέσως για να δω αν έκανε διπλή αναπήδηση ή όχι. Ως παίκτης, προσπαθώ να επικεντρωθώ σε αυτό που κάνω. Δεν μπορώ να κάνω αυτή την κίνηση (αμφισβήτησης του πόντου) αν δεν είμαι 100%. Είπα, όταν μπήκε ο επόπτης, ότι αν ήταν διπλή αναπήδηση και ότι το έβλεπε καθαρά, τότε θα είχα ξαναπαίξει 100% το σημείο», συμπλήρωσε ο Βρετανός τενίστας.