Τσιτσιπάς: «Αισθάνομαι σαν στο σπίτι μου όταν Έλληνες είναι στην εξέδρα, να συνεχίσω να μαθαίνω πράγματα από τον Φιλιππούση» (vids)

Στέφανος Τσιτσιπάς

i

© Photo by Shaun Botterill/Getty Images

Τσιτσιπάς: «Αισθάνομαι σαν στο σπίτι μου όταν Έλληνες είναι στην εξέδρα, να συνεχίσω να μαθαίνω πράγματα από τον Φιλιππούση» (vids)

Sportal newsroom 09:49 - 29.08.2023 / Ανανεώθηκε: 13:54 - 14.08.2024

Ικανοποιημένος για τη νίκη του κόντρα στον Μίλος Ράονιτς ήταν ο Στέφανος Τσιτσιπάς μετά το τέλος του αγώνα και γι' αυτό θέλησε μάλιστα να ευχαριστήσει και τους Έλληνες για την συμπαράσταση που του έδειξαν.

Χωρίς να αντιμετωπίσει ιδιαίτερες δυσκολίες, ο Στέφανος Τσιτσιπάς ξεπέρασε το εμπόδιο του Μίλος Ράονιτς (6-2, 6-3, 6-4) και με αυτόν τον τρόπο πήρε το εισιτήριο για τον δεύτερο γύρο του US Open. Ο 25χρονος Έλληνας πρωταθλητής έμεινε απόλυτα ικανοποιημένος με την εμφάνισή του και αυτό φρόντισε να το εκφράσει στις δηλώσεις που έκανε μετά το τέλος της αναμέτρησης.

«Είμαι χαρούμενος. Ήταν ωραίο που έπαιξα τόσο καλό τένις με ένα πρωταθλητή όπως είναι ο Μίλος. Τρέφω μεγάλη εκτίμηση για όσα έχει κάνει όλα αυτά τα χρόνια και για την προσωπικότητά του. Δεν ήταν εύκολος ο αγώνας. Δεν είχε τίποτα να χάσει. Έπρεπε να είμαι εκεί, να είμαι συγκεντρωμένος από τον πρώτο πόντο, να παίξω με δύναμη. Το έκανα και δούλεψε», ανέφερε αρχικά και στη συνέχεια ο Τσιτσιπάς αναφέρθηκε στην στήριξη των Ελλήνων.

«Όταν βλέπω κάτι τέτοιο αισθάνομαι σαν στο σπίτι μου. Είναι πάντα ωραίο να παίζεις μπροστά στο ελληνικό κοινό. Γνωρίζω ότι έχουμε μεγάλη κοινότητα εδώ, όπως και σε άλλα μέρη του κόσμου. Είμαι περήφανος για την καταγωγή μου και ελπίζω να βρίσκομαι εδώ τις επόμενες δύο εβδομάδες και να την εκπροσωπήσω», τόνισε ο Στέφανος.

Σε ερώτηση για την παρουσία του Μαρκ Φιλιππούση και της Πάουλα Μπαντόσα στο box του: «Τους αγαπώ και τους δύο. Είναι χαρά μου που τους έχω δίπλα μου σε αυτό το ταξίδι. Δεν ξέρω εάν ισχύει αυτό και για αυτούς. Παρακολουθούσα τον Μαρκ όταν ήμουν μικρός και δεν περίμενα να είναι έτσι. Εύχομαι να συνεχίσω να μαθαίνω από αυτόν. Τώρα για την Πάουλα θα έλεγα ότι είναι ντόπια, ότι είναι από εδώ από τη Νέα Υόρκη. Δυστυχώς αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα τραυματισμού, είμαι δίπλα της κάθε ημέρα και επιστρέψει πιο δυνατή».