Ο Αλκαράθ σταμάτησε τον Τσιτσιπά στο Roland Garros
i

© Photo by Clive Brunskill/Getty Images

Ο Αλκαράθ σταμάτησε τον Τσιτσιπά στο Roland Garros

Πηνελόπη Παπαδήμου 23:47 - 04.06.2024 / Ανανεώθηκε: 23:55 - 04.06.2024

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ηττήθηκε στα τρία σετ από τον Κάρλος Αλκαράθ στα προημιτελικά του Roland Garros και αποχαιρέτησε τη διοργάνωση.

Στα προημιτελικά ολοκληρώθηκε η πορεία του Στέφανου Τσιτσιπά στο φετινό Roland Garros. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας ηττήθηκε 6-3, 7-6(3), 6-4 από τον Κάρλος Αλκαράθ και αποχαιρέτησε τη διοργάνωση.

Αυτή ήταν η έκτη ήττα του Στέφανου Τσιτσιπά από τον Ισπανό αντίπαλό του σε ισάριθμες αναμετρήσεις. Ο Αλκαράθ προκρίθηκε στα ημιτελικά του Roland Garros για δεύτερη διαδοχική χρονιά. Στην τετράδα ο Ισπανός τενίστας θα αντιμετωπίζει τον Γιάνικ Σίνερ, που θα βρίσκεται στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης από τη Δευτέρα.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς, με εξαίρεση το δεύτερο σετ, δεν κατάφερε να βάλει δύσκολα στον αντίπαλό του. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Αλκαράθ δέχθηκε μόλις ένα μπρέικ στον αγώνα και δεν φάνηκε να... αγχώνεται στο ελάχιστο.

Υπό το βλέμμα του Μπεν Στίλερ, ο Κάρλος Αλκαράθ έβαλε δύσκολα στον Στέφανο Τσιτσιπά με το ξεκίνημα του αγώνα. Ο Ισπανός εκμεταλλεύθηκε το πρώτο του μπρέικ πόιντ και προηγήθηκε με 2-0 στο Philippe Chartier.

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας όλων των εποχών δεν απείλησε ουσιαστικά το σερβίς του Ισπανού στο πρώτο σετ. Ο Τσιτσιπάς προσπάθησε να βρει τα γνωστά του καλά χτυπήματα με το φόρχαντ, ανέβηκε στο φιλέ αλλά το σκεπτόμενο παιχνίδι του Ισπανού δεν του επέτρεψαν να έχει οποιαδήποτε απάντηση στο πρώτο σετ. Κάπως έτσι, ο Αλκαράθ έκανε το 6-3 σημειώνοντας δεύτερο μπρέικ στο σερβίς του Τσιτσιπά.

Ο Τσιτσιπάς φάνηκε να χάνει το μυαλό του στο δεύτερο σετ. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας έμεινε πίσω με μπρέικ πολύ νωρίς και ξεκίνησε τα... παράπονα στην ομάδα του. «Στεφ, ψηλά το κεφάλι», φώναζε ο πατέρας και προπονητής του Έλληνα τενίστα στην προσπάθεια να του ανεβάσει το ηθικό.

Ο Τσιτσιπάς κράτησε το σερβίς του για το 3-1 στο δεύτερο σετ και απείλησε για πρώτη φορά το σερβίς του Αλκαράθ στο έκτο γκέιμ. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας βρέθηκε με διπλό μπρέικ πόιντ με ένα τρομερό φόρχαντ και πήρε πίσω το μπρέικ ισοφαρίζοντας στη συνέχεια (4-4) το σετ. Ο Αλκαράθ έβαλε και πάλι πίεση στον Έλληνα τενίστα (5-4) αλλά ο Τσιτσιπάς κράτησε και πάλι το σερβίς του για το 5-5. Οι δύο τενίστες υπερασπίστηκαν στη συνέχεια το σερβίς τους και το δεύτερο σετ οδηγήθηκε στο τάι μπρέικ.

Εκεί, ο Αλκαράθ έκανε δύο μίνι μπρέικ και προηγήθηκε με 5-1 παίρνοντας σημαντικό πλεονέκτημα. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς παραπονέθηκε στη umpire του αγώνα για τις κραυγές του αντιπάλου του, που σύμφωνα με τον ίδιο ήταν παρατεταμένες και επηρέαζαν τα χτυπήματά του. Ο Έλληνας τενίστας πήρε πίσω το ένα μίνι μπρέικ, αλλά ο Αλκαράθ ήταν πιο ψύχραιμος και πήρε το δεύτερο σετ.

Στο ξεκίνημα του τρίτου σετ, οι δύο τενίστες υπερασπίστηκαν το σερβίς τους για το 3-3. Σε εκείνο το σημείο ο Αλκαράθ βρήκε μπρέικ, κάτι που ήταν αρκετό για να κλείσει τον αγώνα στο σερβίς του μετά από δύο ώρες και 15 λεπτά.

Έντονα παράπονα του Τσιτσιπά διαιτήτρια για τον Αλκαράθ – Ο λόγος που διαμαρτυρήθηκε για τη συμπεριφορά του και το ειρωνικό χαμόγελο του Ισπανού
ΤΕΝΙΣ

23:23 - 04.06.2024

Έντονα παράπονα του Τσιτσιπά διαιτήτρια για τον Αλκαράθ – Ο λόγος που διαμαρτυρήθηκε για τη συμπεριφορά του και το ειρωνικό χαμόγελο του Ισπανού

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς διαμαρτυρήθηκε έντονα στη διαιτήτρια κατά τη διάρκεια του αγώνα με τον Κάρλος Αλκαράθ για το Roland Garros...

Ο Κάρλος Αλκαράθ τελείωσε τον αγώνα με 27 winners έναντι 26 του Έλληνα αντιπάλου του. Όσον αφορά τα αβίαστα λάθη, ο Τσιτσιπάς είχε 33 έναντι 21 του Ισπανού.