Αναβλήθηκαν οι αγώνες του Τσιτσιπά στο διπλό και το μεικτό διπλό

Πέτρος και Στέφανος Τσιτσιπάς

i

©Ιntime

Αναβλήθηκαν οι αγώνες του Τσιτσιπά στο διπλό και το μεικτό διπλό

Πηνελόπη Παπαδήμου 18:27 - 01.06.2024 / Ανανεώθηκε: 19:12 - 01.06.2024

Οι καιρικές συνθήκες στο Παρίσι δεν επέτρεψαν να διεξαχθούν οι αγώνες του διπλού και του μεικτού διπλού στο Roland Garros.

Απίστευτα προβλήματα έχει προκαλέσει η βροχή στο Παρίσι. Οι κακές καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην πρωτεύουσα της Γαλλίας έχουν φέρει τα πάνω κάτω στο πρόγραμμα του Roland Garros.

Αγώνες διεξάγονται μόνο σε γήπεδα που έχει οροφή. Κάπως έτσι αναβλήθηκαν οι αγώνες του διπλού αλλά και του μεικτού διπλού. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς επρόκειτο να παίξει με τον αδερφό του στο διπλό κόντρα στους Ντένις Μολτσάνοφ και Τζον-Πάτρικ Σμιθ.

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας όλων των εποχών θα είχε, μάλιστα, διπλή αποστολή αφού θα αγωνιζόταν με την Πάουλα Μπαντόσα, για τον 1ο γύρο του μεικτού, κόντρα στην Ένα Σιμπαχάρα και τον Ναθάνιελ Λάμονς. Η προτεραιότητα των διοργανωτών του Roland Garros ήταν οι αγώνες του μονού, προκειμένου να μην έχουν πολλούς αγώνες και καταπονηθούν οι αθλητές.

Στον τέταρτο γύρο ο Τσιτσιπάς

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς προκρίθηκε στον τέταρτο γύρο του Roland Garros. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας επικράτησε 6-3, 6-3, 6-1 του Ζίζεν Ζανγκ και έκλεισε θέση για τους 16 καλύτερους του γαλλικού major.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο Στέφανος Τσιτσιπάς έφτασε στον τέταρτο γύρο του Roland Garros για έκτη διαδοχική χρονιά. Αυτή ήταν η 25η νίκη για τον κορυφαίο Έλληνα τενίστα στο major της γαλλικής πρωτεύουσας και 16η συνολικά στο χώμα φέτος. Στον δρόμο προς τα προημιτελικά, ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα αντιμετωπίσει τον Ματέο Αρνάλντι που απέκλεισε στα τρία σετ τον Αντρέι Ρούμπλεφ.

«Σήμερα (σ.σ την Παρασκευή) ένιωσα το τένις μου πολύ καλά. Η μπάλα ερχόταν πολύ ωραία στη ρακέτα μου και ήμουν σε θέση να δημιουργήσω πολύ καλές γωνίες. Είμαι πολύ ευχαριστημένος με τις αποφάσεις που έπαιρνα, αλλά και τις τοποθετήσεις που έδινα στην μπάλα. Είναι ωραίο συναίσθημα όταν μπορείς να παίξεις αυτό το τένις, αλλά και όταν έχεις τον κόσμο στο πλευρό σου. Δεν είμαι Γάλλος αλλά ένιωσα πως ο κόσμος με υποστήριζε σήμερα και αυτό είναι πολύ ωραίο συναίσθημα», σχολίασε για τον αγώνα του ο Στέφανος Τσιτσιπάς.