Τσιτσιπάς για Μεντβέντεφ: «Είχαμε κάποιες εντάσεις στο παρελθόν - Το τένις πρέπει να ενώνει»
i

© IMAGO / LaPresse

Τσιτσιπάς για Μεντβέντεφ: «Είχαμε κάποιες εντάσεις στο παρελθόν - Το τένις πρέπει να ενώνει»

Πηνελόπη Παπαδήμου 12:53 - 08.10.2024 / Ανανεώθηκε: 12:53 - 08.10.2024

Για τη σχέση του με τον Ντανίλ Μεντβέντεφ και όχι μόνο μίλησε ο Στέφανος Τσιτσιπάς μετά την πρόκρισή του στον τέταρτο γύρο του τουρνουά της Σανγκάης.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς προκρίθηκε στον τέταρτο γύρο του Masters της Σανγκάης. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας επικράτησε 6-3, 7-5 του Αλεξάντρ Μουλέρ και σφράγισε το εισιτήριο για τη φάση των «16» όπου θα αντιμετωπίσει τον Ντανίλ Μεντβέντφ.

Ο Ρώσος μετράει 9 νίκες σε 13 αναμετρήσεις που έχουν δώσει οι δύο τενίστες κατά τη παρελθόν. Κάποιοι από τους αγώνες που έχουν δώσει έχουν σημαδευθεί από μεγάλες εντάσεις τόσο εντός όσο και εκτός κορτ.

Μιλώντας για τη σχέση τους, ο Στέφανος Τσιτσιπάς ανέφερε ότι ο Μεντβέντεφ είναι ένας τενίστας, που πλέον σέβεται πολύ. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας πρόσθεσε ότι η όποια κόντρα είχαν οι δύο αθλητές λύθηκε αφού το τένις δεν χωρίζει αλλά ενώνει.

«Είναι κάποιος που σέβομαι στο tour, πολύ περισσότερο από ό,τι πριν», είπε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στη συνέντευξη τύπου μετά το ματς με τον Αλεξάντρ Μουλέρ στη Σανγκάη. «Είχαμε κάποιες εντάσεις στο γήπεδο στο παρελθόν, αλλά νομίζω ότι αυτά τα πράγματα λύθηκαν μόνα τους με την πάροδο του χρόνου και προφανώς είχαμε επίσης τον χρόνο να μιλήσουμε για αυτά τα πράγματα και να κατανοήσουμε από κοινού γιατί συμβαίνουν».

«Πάντα θέλω να λύνω τέτοια πράγματα, δεν θέλω να τα αφήνω. Χρειάστηκε πολύς χρόνος, αλλά είναι καλό να το βγάζεις από τη μέση και να βεβαιώνεσαι ότι το τένις μας φέρνει ειρήνη αντί για πόλεμο. Είναι μια εμπόλεμη ζώνη όταν είσαι εκεί έξω στο γήπεδο προσπαθώντας, προφανώς, να δώσεις τον καλύτερο εαυτό σου και να πάρεις τη νίκη, αλλά αισθάνομαι ότι το τένις πρέπει να ενώνει αντί να χωρίζει», πρόσθεσε ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας.

Στη συνέχεια, ο Στέφανος Τσιτσιπάς δήλωσε μετανιωμένος για κάποια κακά σχόλια που είχε κάνει στο παρελθόν για το παιχνίδι του Μεντβέντεφ: «Νομίζω ότι υπάρχουν πολλά πράγματα που έχει φέρει στο παιχνίδι που θα τα θεωρούσα αρκετά ανορθόδοξα, γιατί δεν έχουμε δει πολλούς παίκτες στο παρελθόν να παίζουν όπως αυτός. Στο παρελθόν μπορεί να είχα πει κάποια άσχημα πράγματα για το παιχνίδι του, αλλά αφού σκέφτηκα αυτά τα πράγματα, νομίζω ότι έκανα εντελώς λάθος σε αυτό. Υπάρχουν πολλά ενδιαφέροντα πράγματα που φέρνει στο παιχνίδι του, που είναι πολύ διαφορετικά σε σχέση με άλλους παίκτες. Νομίζω ότι αυτό είναι που τον κάνει μοναδικό ως παίκτη, γιατί δεν βλέπεις πολύ συχνά παίκτες σαν αυτόν, αυτό δίνει στο τένις άλλη διάσταση ως προς το πώς μπορεί να παιχτεί και πόσο διαφορετικά μπορεί να χτιστεί. Οπότε, αυτό είναι σίγουρα κάτι που προσφέρει μέχρι τώρα στο παιχνίδι και νομίζω ότι πολλές γενιές θα το θυμούνται».

«Είναι κάποιος στον οποίο αρέσουν γήπεδα σαν αυτό», σχολίασε ο Στέφανος Τσιτσιπάς για τον επόμενο αντίπαλό του στο Masters της Σανγκάης. «Εγώ νομίζω ότι βελτιώνομαι με τον χρόνο. Νιώθω ότι έβγαλα κάποια καλά χτυπήματα τις τελευταίες εβδομάδες, οπότε είμαι χαρούμενος με τον τρόπο που φαίνεται το τένις μου. Αυτό που λείπει είναι μια καλά νίκη που θα εξαργυρώσει τις προσπάθειές μου να γίνω καλύτερος. Ο στόχος μου είναι να βγω εκεί έξω και να παίξω το καλύτερο τένις που μπορώ και τα υπόλοιπα θα έρθουν από μόνα τους».

«Θέλω να τελειώσω τη σεζόν υγιής, να μην έχω απρόβλεπτους τραυματισμούς ξανά. Το έπαθα στο παρελθόν και η σεζόν τελείωσε αρνητικά και τραυματικά, εξαιτίας αυτών των τραυματισμών. Πολλοί από αυτούς ήταν άσχημοι και μου πήρε χρόνο να αποθεραπευτώ. Δεν μπόρεσα να ξεκουραστώ, διότι πέρασα τον περισσότερο από τον χρόνο μου πηγαίνοντας σε γιατρούς και φυσιοθεραπευτές για να φτιάξουν ξανά το σώμα μου. Ελπίζω, λοιπόν, να μην έχω τραυματισμό. Θα ήθελα να κάνω ένα καλό Masters 1000, να δημιουργήσω μια ιστορία γύρω από την εμφάνισή μου. Δεν ξέρω αν αυτό σημαίνει να το κερδίσω ή να πάω σε τελικό, αλλά θα ήθελα κάτι που θα είναι μεγάλο και νίκη για μένα σε ό,τι αφορά τη δυνατή επιστροφή μου στο tour», κατέληξε ο Στέφανος Τσιτσιπάς για τον μεγάλο του στόχο μέχρι το τέλος της σεζόν.