Τσιτσιπάς: «Για μένα το πιο λυτρωτικό πράγμα θα είναι να φύγω από τους Ολυμπιακούς με ένα μετάλλιο»

Στέφανος Τσιτσιπάς

i

© Glomex

Τσιτσιπάς: «Για μένα το πιο λυτρωτικό πράγμα θα είναι να φύγω από τους Ολυμπιακούς με ένα μετάλλιο»

Πηνελόπη Παπαδήμου 17:39 - 19.06.2024 / Ανανεώθηκε: 23:02 - 20.06.2024

Με το μεγάλο του όνειρο, την κατάκτηση ενός Ολυμπιακού μεταλλίου μίλησε ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

Για την ιδιαίτερη σύνδεση της Ελλάδας με τον Ολυμπιακούς αγώνες μίλησε ο Στέφανος Τσιτσιπάς. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας όλων των εποχών, κατά τη διάρκεια γυρισμάτων για διαφημιστικό ισοτονικού ποτού, ανέφερε ότι θα ήταν λυτρωτικό για εκείνον να φύγει από το Παρίσι με ένα μετάλλιο.

Το Ολυμπιακό τουρνουά τένις θα διεξαχθεί 27 Ιουλίου με 4 Αυγούστου. Θυμίζουμε ότι η επιφάνεια που θα διεξαχθεί είναι το χώμα και ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα λάβει μέρος στο τουρνουά του μονού, του διπλού μαζί με τον αδερφό του, Πέτρο και του μικτού διπλού μαζί με τη Μαρία Σάκκαρη. Αυτή θα είναι η δεύτερη Ολυμπιακή συμμετοχή για τον 25χρονο Έλληνα αθλητή.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έχει δηλώσει πολλάκις ότι μεγάλος του στόχος είναι η κατάκτηση ενός Ολυμπιακού μεταλλίου. Όπως έχει σημειώσει, ο Έλληνας τενίστας κατά καιρούς θα ήταν για εκείνον κάτι το ιδιαίτερο αφού θα εκπροσωπούσε την πατρίδα του.

«Οι Ολυμπιακοί Αγώνες σημαίνουν πολλά για μένα. Το να προετοιμαστώ καλά πριν από τους Ολυμπιακούς είναι κάτι που ανυπομονώ να κάνω. Είχα μεγάλη επιτυχία πριν λίγα χρόνια στο ίδιο γήπεδο, παίζοντας στον τελικό του Roland Garros. Θα επιστρέψω εκεί με αυτή την αυτοπεποίθηση και με αυτή την ανάμνηση στο πίσω μέρος του μυαλού μου», σχολίασε ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

Σχετικά με την σύνδεση των Ολυμπιακών Αγώνων με την Ελλάδα, ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας σημείωσε: «Η Ελλάδα και οι Ολυμπιακοί Αγώνες σίγουρα δένουν, όπως το ψωμί με το βούτυρο. Είναι κάτι που ονειρεύομαι από τότε που έπιασα για πρώτη φορά ρακέτα. Πάντα ήθελα να είμαι ένας αθλητής που θα συμμετέχει σε μια τέτοια διοργάνωση».

«Για μένα το πιο λυτρωτικό πράγμα θα είναι να φύγω από τους Ολυμπιακούς Αγώνες με ένα μετάλλιο. Είναι το καλύτερο δώρο που μπορείς να κάνεις στον εαυτό σου και κάτι που θα ζει μαζί σου για το υπόλοιπο της ζωής σου», είπε ο Στέφανος Τσιτσιπάς για το ενδεχόμενο να κατακτήσει ένα μετάλλιο στο Παρίσι.